A kijevi polgármesterhez vitték Karácsony Gergelyt - vajon most megismeri?

Vágólapra másolva!
Facebook-oldalán jelentette be Karácsony Gergely, hogy Vitalij Klicsko kijevi polgármester meghívására Ukrajnába utazott. Aztán, persze kiderült, hogy nem egyedül, a visegrádi országok fővárosainak polgármestereivel egy delegációban. Emlékezetes, hogy nemrég egy ál-Klicsko videóhívással verte át a baloldali főpolgármestert, remélhetőleg most felismeri.
Vágólapra másolva!

A tervezett program szerint a V4-csoport fővárosainak főpolgármesterei Kijev polgármesterén kívül magas rangú ukrán tisztviselőkkel, Bucsa város polgármesterével és vezető uniós diplomatákkal is találkoznak.

A kijevi látogatást Karácsony Gergely Facebook-oldalán jelentette be, ukrán nevén Kijivnek nevezve a települést (ezzel amúgy - állításával szemben - nem az orosz változattal, hanem a magyarban elterjedt névvel szállt szembe)

A baloldali fővárosi önkormányzat közleménye szerint a kijevi látogatás célja annak áttekintése, hogy a V4-csoport fővárosai milyen infrastrukturális és humanitárius segítséget tudnak nyújtani Kijevnek.

Emlékezetes, Karácsony Gergelyt még nyáron több nyugat-európai polgármesterhez hasonlóan felhívta egy ál-Klicsku. A telefonbetyárok akkor gyakorlatilag hülyét csináltak Karácsonyból.

Ráadásul akkor a budapesti főpolgármester el is szólta magát. Mint mondta:

örül annak, hogy Magyarország nem tudta megakadályozni a szankciók elfogadását,

aminek az európaiak és a magyarok azóta is isszák a levét. Vagyis már akkor kiderült, hogy ő miképpen szeretné, ha a magyarok szolidaritást vállalnának Ukrajnával.