Mobilházakkal vert át embereket egy kecskeméti férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy kecskeméti férfi az internetet hirdetett mobilházakat és garázsokat. A megrendelőktől elkérte az előleget, majd elérhetetlenné vált. Több millió forintot szerzett meg ezzel a módszerrel. Ezen felül több autó javítását is elvállalta, de ezt sem csinálta meg.
Vágólapra másolva!

A büntetett előéletű férfi az interneten adott fel hirdetést, amiben mobilházak és garázsok építését, illetve eladását vállalta. A hirdetésre 2021 júniusa és szeptembere között 39 ember jelentkezett. A férfi a vevőktől elkérte az előleget, foglalót, vagy a teljes vételárat. 37-en közülük kifizettek a csalónak 81 ezer és 2.500.000 forint közötti összeget.

A férfinak szándékában sem állt összeszerelni a házakat, vagy leszállítani azokat. A csalással több mint 14 millió forintot szerzett meg.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezen felül elvállalta három autó megszerelését. Két esetben alkatrészre kért előleget a tulajtól, de a szerelést nem csinálta meg.

A harmadik esetben a rábízott autót eladta egy bontóban.

Az ügyészség csalás és sikkasztás miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre - írja a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.