Szépkorú áldozatot szemelt ki egy férfi Komlón

Vágólapra másolva!
A Pécsi Törvényszék módosította annak a férfinak az elsőfokú ítéletét, aki egy idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozott nyugdíjas férfit támadtott meg Komlón. A bűncselekményhez a tippet egy kislány adta a férfinak. 
Vágólapra másolva!

2020. december 30-án 16 óra körül a férfi az élettársával, annak testvérével és egy kislánnyal jelent meg egy komlói sörözőnél. Az épület mögött beszélgetett egymással az üzlet tulajdonosa és a majdnem 90 éves nyugdíjas, aki idős kora és egészségügyi állapota miatt bottal jár.

Az idős férfi nem sokkal korábban egy élelmiszerüzletben vásárolt és a pénztárcáját a söröző előtti rámpán tette a farzsebébe, amit a férfivel lévő kislány látott, majd a társai kérésére megosztotta velük az információt.

16 óra 15 perc körül az idős férfi elindult haza a komlói lakásába, amivel egy időben a férfi és a társai is elindultak, mert egy áruházba akartak menni vásárolni. A férfi odaszólt a társainak, hogy mindjárt jön és visszament kiszemelt áldozatához.

Amikor utolérte, a bal karjával hátulról átkarolta úgy, hogy a botra támaszkodó férfi mindkét kezét leszorította, és aztán kirántotta a pénztárcáját.

A lopás után a férfi a társai után indult és oda is kiabált neki, hogy „menjetek, menjetek gyorsan". Az idős férfi nem tudott mást tenni, csak utánuk kiabált.

A rabló és társai megnézték a pénztárcát, amiben 58 ezer forintot találtak, amit eltettek.

Aztán a tárcát a benne lévő iratokkal együtt egy csatornanyílásba dobták.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A támadók először egy dohánybolthoz mentek, ahol a rabló adott az egyikőjüknek 3000 forintot, aztán a maradék 55 ezret úgy osztotta szét, hogy 28 ezer forintot a kislánynak adott, a maradékot pedig megtartotta. A lány és barátja vásárolni ment. Dezodort, fogkefét, fogkrémet, hajkefét, sampont, tusfürdőt, valamint borokat, üdítőt, rizst, konzervet, pezsgőt és cherryt vettek a pénzből.

A kár 59 500 forint, amelyből 25 490 forint megtérült, mert a rabló élettársától ennyi pénzt tudtak lefoglalni a rendőrök.

A bíróság a férfit a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt – mint többszörös visszaesőt –

jogerősen 8 év fegyházra ítélte, továbbá elrendelte egy korábbi büntetővégzésével kiszabott négy hónap börtön végrehajtását.

A férfi feltételesen nem bocsátható szabadlábra. Az ítélet jogerős.