Sebestyén Balázs ezt gondolja a dalai láma nyelvszopkodós ötletéről

Sebestyén Balázs
Vágólapra másolva!
Tendzin Gyaco nemrég bocsánatot kért, miután egy kisfiútól szájra puszit kért, ezt követően pedig arra utasította, hogy „szopogassa a nyelvét". A megdöbbentő jelenet megosztotta az olvasókat, sokan megbotránkoztak; de volt olyan is, aki védelmébe vette a dalai lámát - számolt be róla a mandiner.hu.
Vágólapra másolva!

Utóbbiak közé tartozik Sebestyén Balázs is. A rádiós műsorvezető szerint túl van lihegve az ügy, állítása szerint az egész nem más, mint egy rosszul elsült poén, szó sincs abúzusról.

A műsorvezetők mindegyike azon az állásponton van, hogy a dalai láma biztosan nem pedofil, Sebestyén Balázs azonban kifejtette, ő biztosan szájon csókolta volna a vallási vezetőt; abban látja a hibát, ahogy a világ nagyobbik része kiragadta a részletet a kontextusából és nyugati szemüvegen keresztül értelmezi a látottakat.

Sebestyén Balázs szerint szó sincs abúzusról Fotó: Szabó Gábor - Origo

Úgy folytatta, egy ilyen poént nyilván nem tehet meg egy egyházi vezető, azonban Tendzin Gyacónak sokat köszönhet az emberiség, ráadásul ha lenne pedofilügye, Kína rég nyilvánosságra hozta volna, ugyanis minden mozdulatát megfigyelik és lehallgatják.

Jogos: ha a te gyereked áll ott, ne nyalogassa a dalai láma a nyelvét" – zárta.