Brutális körülmények között dolgoztatott embereket a tanyáján egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy férfi három juhászt dolgoztatott a tanyáján hosszú éveken keresztül embertelen körülmények között. Csak kevés ennivalót kaptak, verte őket a férfi és pénzt sem adott nekik. Az egyik juhászt úgy megverte, hogy félszemére megvakult.
Vágólapra másolva!

Egy Bács-Kiskun vármegyei tanyán állattartással foglalkozó férfi 2010 és 2021 között más gazdáknál dolgozó idős, egyedülálló férfiakat fizetés, rendszeres szabadnapok és teljes ellátás ígéretével rávett arra, hogy nála dolgozzanak állatgondozóként. Az első juhásszal 2010-ben szóban egyezett meg, majd éjszaka a tanyájára vitte.

Ott egy olyan épületben szállásolta el, amiben takarmányt tartottak, tele volt egérrel, viszont víz és áram nem volt, a férfi magának csinálta meg az ágyát szalmabálára tett deszkákból.

Forrás: Ügyészség.hu

A gazda 2013 novemberében és 2021 júniusában még két juhászt vett rá, hogy nála dolgozzon. Rendszeresen éheztek. Többször előfordult, hogy a gazda csak késő este vitt nekik enni.

Addig disznóknak kivitt maradékból és a birkák tápjából ettek.

A gazda mindezeken felül még verte is a juhászokat. Egyiküket ököllel úgy megütötte, hogy a bal szemére megvakult. A juhász végső elkeseredésében öngyilkos akart lenni, a gazda emiatt kórházba vitte és otthagyta.

A juhászok végül ügy menekültek meg, hogy a rájuk bízott állatok lelegelték a szomszéd tanyák vetését, a rendőri intézkedés közben pedig segítséget kértek.

A gazda az egyiküket még ezek után is halálosan megfenyegette arra az estre, ha tanúskodna ellene.

Az ügyészek többek között emberkereskedelem, kénszermunka és maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés miatt emeltek vádat a gazda ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre.