Karácsonyék csődbe vitték Budapestet, most a fővárosiakat akarják megsarcolni

KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél ellenzék főpolgármester-jelölt kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása polgármesterjelölt politikus politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY vála
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely és a baloldali vezetés csődbe vitte a fővárost. Elherdálták a Tarlós István által hátrahagyott több mint 200 milliárdos vagyont. Karácsonyék most a budapestieket sarcolják a csőd miatt. Mint kiderült, emelni fogják legalább háromszorosára a vízdíjat, a BKV-jegyek pedig 28 százalékkal drágulnak. Karácsony lebukott: egyre több baloldali politikus ismeri be, hogy támogatják az áremelést. Karácsony Gergely Gyurcsány és Demszky módszereivel sarcolja a fővárosiakat.
Vágólapra másolva!

Kész katasztrófa, miután rekordnagyságú, 200 milliárdos örökség és rekordnagyságú iparűzési adóbevétel mellett is csődközelbe kormányozta Budapestet Karácsony Gergely, a lakossággal fizettetné meg saját és baloldali testületének kudarcát. A főpolgármester elindította a sarc-dominót, a BKV jegyár emelésének bejelentése után, elővezette a vízdíj várható drágulását is.

Karácsony Gergely csődbe vitte a fővárost. Gyurcsány módszereivel sarcolná a budapestieket, miután üres a kassza Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Újabb és újabb baloldali politikusok ismerik be, hogy többet akarnak fizettetni az emberekkel. Most Karácsony pártjának szóvivője, Barabás Richárd támadta a rezsicsökkentést, mert szerinte túl alacsonyak a lakossági gáz- és vízdíjak. Úgy véli, a magyaroknak a vízért a piaci árat kellett volna eddig is fizetni, bármennyi is legyen az.

Wintermantel Zsolt szerint Karácsonyék visszahozzák Demszky módszerét. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Wintermantel Zsolt szerint "Igaz a Karácsony Gergely vezette fővárosi csapatra is Margaret Thatcher mondása: a baloldal előbb-utóbb mindig kifogy a mások pénzéből." - írja a Metropol.

Az, ami most következik, az a legsötétebb Demszky-korszakot kezdi idézni, amikor is csőd közelébe kerül a város, egyre inkább hitelből él, és a városvezetés elkezdi a közműdíjakat évről évre emelni.

A főváros pedig a budapestiekre kezdi terhelni a megbukott városvezetésük következményét, miközben másra mutogat, mint egy gyáva gyerek

–mondta a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője. A politikus hozzátette:

Tüttő Kata is támogatja a vízdíj emelését

A vízdíjemelést egyébként az MSZP-s főpolgármester-helyettes, Tüttő Kata is támogatja, aki pert akar indítani a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal ellen.Tüttő szerint amúgy a jogszabályi keret adott lenne a vízdíj megfelelő szintre emelésére, hiszen az ügyben illetékes Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal minden évben javaslatot tehetne a közműcégek adatközlése alapján az árszabásra.

A vízről és Tüttő Katáról eddig a botrányt kiváltó luxusnyaralás jutott az ember eszébe... Karácsony Gergely gazdasági ügyekért felelős helyettese a milliomosok kedvenc méregdrága hobbiját választotta.

A vízről és Tüttő Katáról eddig a botrányt kiváltó luxusnyaralás juthat az olvasó eszébe. Luxushobbi: Tüttő Kata tengeri lovaglása egyhavi bérbe kerül Forrás: Instagram

Tüttő szerint tarthatatlan, hogy a budapesti vállalkozások nem a piaci árat fizetik meg a szolgáltatásért.

– hangoztatta Karácsony helyettese, aki elpanaszolta a lényeget is: a Fővárosi Vízművek idei várható

vesztesége 10 milliárd forint lesz, amelyet a fővárosi önkormányzatnak kellene beletenni a kasszába, de erre nincs fedezetük.

–mutatott rá Wintermantel Zsolt, aki szerint, ha nem a haveri körre fordították volna Budapest pénzét, a szükséges 10 milliárdot kifizethette volna Karácsony Gergely, és az egyébként működő hálózatot is korszerűsíthette volna már eddig.

Tarlós óriási adósággal vette át Budapestet, hatalmas tartalékot hagyott hátra

Tarlós István volt főpolgármester 2010-ben súlyos pénzügyi helyzetben vette át a főváros irányítását. A liberális Demszky Gábortól mintegy 180 milliárd forintos adósságot örökölt, ráadásul Demszkyék több fővárosi céget külföldi befektetői kézre adtak. Ennek egyik eleme volt a víz- és csatornázási művek 1997-es privatizálása, amelyeknek külföldi tulajdonosai 11 év alatt 50 milliárd forintnál is nagyobb összeget vittek ki az országból sikerdíj és osztalék címén. Tarlós a további veszteségek megállítása érdekében végül 2012-ben visszavásárolta a Fővárosi Vízműveket, a korábbi magánosítás miatt pedig hűtlen kezelés gyanújával nyomozás is indult.

Drágulnak a jegyárak Forrás: MTI/Mohai Balázs

A BKV-jegyek áremelése is kiverte a biztosítékot

Szeptembertől 28 százalékkal emeli meg Karácsony Gergely a BKV-jegyárakat. A vonaljegy 450 forint, a buszokon megvásárolható vonaljegy 600 forint, a tízdarabos gyűjtőjegy pedig 4000 forint lesz. A főpolgármester egyszemélyben döntött az emelésről, amit a Budapesti Közlekedési Központ igazgatótanácsa és felügyelőbizottsága elfogadott.

Wintermantel szerint azért döntött egyedül Karácsony, mert a közgyűlés nem támogatta volna ezt a javaslatot, csak így tudta keresztülvinni.

– mondta Wintermantel.

Hová lett a pénze az ország leggazdagabb városának?

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is feltette a kérdést: Hová lett a pénze az ország leggazdagabb városának? Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ma már ott tartunk, hogy még a gazt sem vágja senki. Egy rendezetlen, koszos, pollennel teli, gazos, hajléktalanok lepte fővárost hozott létre Karácsony Gergely. Ahol "legalább" már közlekedni sem lehet. Én nem gondolom, hogy ezért másoknak kellene megfizetni ezt a díjat. Mindeközben egyébkét köszönik szépen, azért a negyvenvalahány tanácsadó a maguk sokmilliós szerződését fenntartja.

– mondta a Fidesz frakcióvezetője.