Eszméletlenre vertek egy férfit Debrecenben, mindent felvett egy térfigyelőkamera

Különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból bántalmazták ittas ismerősüket, Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye
Vágólapra másolva!
Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádolnak a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészségen két embert amiatt, mert rendkívül durván bántottak egy férfi az utcán.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint 2022. május 2-án este az áldozat az élettársával együtt a kamasz támadó debreceni lakásán volt, ahol együtt ittak. A felnőtt támadó 21 óra körül felszólította az akkor már részeg áldozatot, hogy hagyja el a házat. A férfi elment, de egy üveg itallal a kezében az utcában maradt. Ezt észrevette a férfi, aki elküldte és kiment hozzá. Vitatkozni kezdtek, majd

az utcában lakó olyan erővel ütötte meg a férfi fejét, hogy az hanyatt esett, és egy rövid időre az eszméletét is elvesztette.

A támadó odalépett magatehetetlen áldozatához, és átkutatta a zsebeit. Ekkor lépett ki a házból fiatalkorú, vagyis kamasz társa, aki előbb csak figyelte az eseményeket, aztán ő is "akcióba lépett".

Ütni-verni, rúgdosni kezdte a földön fekvő férfi fejét, és segített kutatni a zsebeiben.

Nem találtak nála semmit. Ekkor próbálták felállítani, de aztán visszalökték a földre, ahol ismét durván rámtámadtak.

A férfi nyolc napon túl gyógyuló töréses és zúzódásos sérüléseket szenvedett. Mivel a támadók a férfi fejét, életfontosságú szerveit ütötték és rúgták, "szándékuk a védekezésre képtelen áldozat életének kioltására irányult, életét az orvosi beavatkozás mentette meg" - írták a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség ügyészei a közleményükben, majd hozzátették,

a letartóztatott támadókat társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádolták meg.

A vádiratában mértékes indítványt is tettek. Ha a törvényszék előkészítő ülésén a vádirat szerint beismerik a tettüket és lemondanak a tárgyalásról, a bíróság a fiatalkorút 5 év fiatalkorúak börtönbüntetésére, felnőttkorú társát pedig 12 év fegyház büntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélje.