Itt vannak a legújabb drámai részletek a Balatonba zuhant helikopterről

helikopter, baleset, balaton, gyakorlat, balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter, 2023. 09. 07., Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben
Kiemelik a balatonba zuhant egy rendőrségi helikoptert 2023. szeptember 7-én
Vágólapra másolva!
Csütörtökön délután egy rendőrségi helikopter zuhant a Balatonba gyakorlatozás közben, a parttól nagyjából 300 méterre. A gép kétfős legénységét egy hajó gyorsan kimentette a vízből. Az esettel kapcsolatban ma sajtótájékoztatót tartottak a rendőrségen. 
Vágólapra másolva!

A rendőrségi helikopter Balatonszéplak környékén repült csütörtökön délután, valamivel három óra előtt, amikor

hirtelen pörögve zuhanni kezdett és a tóba zuhant.

A baleset a rendőrség tervezett gyakorlata közben történt. Az MD 500E típusú helikopter a parttól nagyjából 300 méterre csapódott be.

A gép kétfős legénységét egy közelben lévő hajó mentette ki a vízből.

Gál Kristóf Fotó: Csudai Sándor - Origo

A helikoptert még csütörtökön este, valamivel nyolc óra előtt kiemelték a Balatonból.

A rendőrségen ma sajtótájékoztatót tartottak az ügyben, ahol Gál Kristóf, az ORFK szóvivője elmondta, hogy a helikopter legényége nem sérült meg a balesetben.

A helikopter minden techinkai felkészítésen, vizsgán és karbantartáson részt vett és megfelelt, műszakilag alkalmas állapotban kezdte meg a gyakorlatot.

A pilótáknak megfelelő képesítésük volt, fel voltak készülvve a gyakorlat végrehajtására. A vészhelyzetet is a protokollnak megfelelően kezelték.

Forrás: Police.hu

Végül Gál Kristóf hozzátette, hogy több hatóság közösen indított vizsgálatot az ügyben, aminek a végéig nem lehet biztosan kijelenteni, hogy mi okozta a balesetet.