Orbán Viktor: Az Ukrajna EU-tagságáról szóló tárgyalások elutasítása nem üzlet tárgya

ORBÁN Viktor, Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban
Budapest, 2023. november 10. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2023. november 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Ukrajna európai uniós tagságának, a tárgyalások megkezdésének elutasítása magyar részről nem üzlet tárgya, nem lehet összekötni semmilyen pénzügyi kérdéssel - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor azt mondta: "Amivel tartoznak, azt ide kell adni". Az Ukrajnával való tárgyalások megkezdése, az egész kérdéskör nem kapcsolható össze a Magyarországnak járó pénzek ügyével - hangsúlyozta.

Kiemelte:

Ezért Magyarország nem támogatta a fegyverküldést sem, és most sem támogatja, hogy a magyar adófizetők pénzét elküldjék Ukrajnába - mondta.

Úgy fogalmazott, "humanitárius segítséget szívesen adunk, hiszen mi is emberből vagyunk, van szívünk, keresztény ország vagyunk", azonban "az, hogy mi tartsuk el az ukrán államot, hogy a mi pénzünkből vett fegyverekkel harcoljanak", az Magyarországnak nagyon súlyos, a gazdasági csőddel egyenlő következményekkel járna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!