Szánthó Miklós: Magyarország is a Nyugat része, de mi megmaradtunk normálisnak

Vágólapra másolva!
A magyar nagystratégia Szent István óta állandó: egy birodalom se olvaszthasson be minket - mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója Horváth József Veszélyes idők c. könyvének bemutatóján.
Vágólapra másolva!

A biztonságpolitikai tanácsadó könyvének bemutatóján Szánthó Miklós mondott köszöntőt, hangsúlyozva:

A főigazgató felvázolta, hogy világrendszerváltás küszöbén állunk, a tradicionális nyugat-keleti szembenállás mellett megjelent az észak-déli törésvonal is:

– tette hozzá.

Forrás: Alapjogokért Központ

Az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint míg a nyugat saját értékei ellen folytat háborút, az Isten-haza-család hármas egységét bontja le, a többi civilizáció mind büszke saját történelmi alapjaira és eredményeire.

- emelte ki.

Horváth Józseffel a könyvről Apáti Bence és Kobza Miklós beszélgetett. Forrás: Alapjogokért Központ

Horváth Józseffel a könyvről Apáti Bence, a Megafon véleményvezére és Kobza Miklós, az Alapjogokért Központ kreatív vezetője beszélgetett. A szerző szerint a biztonságról már a migrációs válság óta tudható, hogy nem magától értetődő, kiderült, hogy Európát nem kerülik el a háborúk és hogy a biztonság az tőkeként is megjelenik.

– hangsúlyozta, hozzátéve:

az az ország, amely biztonságban tudja magát, nagyon komoly versenyelőnyben van.

A szerző felhívta a figyelmet arra is, hogy "a biztonságot feladó nyugat cinizmusa végtelen": az oroszországi szankciók bevezetésekor már készen álltak a vállalatok, amikkel kijátszhatták azokat.

A nyugat vagy hazudott vagy pedig abban a hitben élt, hogy sokkal erősebb, mint a valóságban

- fogalmazott.