Dollárbaloldal - Gyurcsányék szerint Márki-Zay hazudik arról, hogy a baloldal sorba állt a dollárokért

Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, DK, Demokratikus Koalíció, Március 15., beszéd, Egyetem tér, 2023.03.15.
Vágólapra másolva!
A Gyurcsány-párt továbbra is úgy tesz, mintha semmit sem tudott volna a baloldal amerikai finanszírozásáról, szerintük Márki-Zay Péter hazudik.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péter azon kijelentésével kapcsolatban, hogy a baloldali pártok tudtak az Amerikából érkező pénzekről, sőt utólag a maradékból még követelték is a részüket, azt mondta Molnár Csaba, a Gyurcsány-párt alelnöke, hogy nem tudnak arról, hogy kértek volna pénzt Márki-Zay Pétertől.

Gyurcsányék azt állítják továbbra is, hogy semmit sem tudtak a guruló dollárokról Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Kálmán Olga arról is beszélt, hogy sem Jakab Péter, sem Gyurcsány Ferenc nem dohányzik, így közösen sem jártak dohányozni. Mindezt annak kapcsán közölte a DK-s országgyűlési képviselő, hogy Márki-Zay Péter a Blikknek arról beszélt,hogy

Molnár Csaba és Kálmán Olga Forrás: MTI/Mónus Márton

Elképesztő csalással próbálkozott a dollárbaloldal: minden törvényt megsértettek

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter egy friss interjúban szinte büszkén újságolta, hogy

a tavaly nyári elszámolás után „emlékei szerint" 90 millió forintjuk maradt a kampánytámogatásból, amely külföldről érkezett a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz.

A hódmezővásárhelyi polgármester részletesen beszélt a külföldről kapott guruló dollárokról, elmondta: a milliárdokból az MMM működése mellett „támogattuk tüntetések szervezését, egy szeptemberi szabadegyetemet, a civil nemzeti konzultációt, kisebb összeggel pedig a kirúgott tanárokat, a jászberényi választást, vagy a választások idején végzett tevékenységükért meghurcolt aktivistáink jogi védelmét is. Hasonló költségekkel idén is számolunk, amikor az összeg minden bizonnyal teljesen elfogy".