Dömötör Csaba: Augusztustól újabb inflációt csökkentő intézkedések lépnek életbe - videó

Dömötör Csaba, interjú, államtitkár, háború, infláció, béke, nemzeti konzultáció
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára interjút ad az Origónak 2023. január 26-án, Budapesten
Vágólapra másolva!
Augusztus elsejétől életbe lép pár változás – emlékeztetett Dömötör Csaba a legújabb videójában. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint magasabb fokozatba kell kapcsolni a bolti akciókat. Hozzátette: a kormány júniustól ír elő kötelező akciózást a boltok számára, és augusztustól annyi lesz a változás, hogy 10-ről 15 százalékra kell növelni a kötelező akciók mértékét az érintett termékcsoportokban.
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba a Facebookra feltöltött videóban elmondta, hogy

Leszögezte:

nekik is ki kell venniük a részüket az infláció elleni küzdelemből, itt nincs helye árspekulációnak.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy az is fontos, hogy

augusztustól a SZÉP-kártyákat hideg élelemre is fel lehet használni, és a munkáltatók e mellé további 200 ezer forintos támogatást adhatnak rá.

A 2023. június 1-jétől életbe lépő kötelező akciózásban szereplő termék ártáblája a budapesti Corvin Bevásárlóközpontban lévő CBA üzletben 2023. június 1-jén Forrás: MTI/Hegedüs Róbert

Maradnak az eddigi intézkedések is

Dömötör Csaba részletezte is ezeket: így például a rezsitámogatott energiaárak, amelyeknek a fedezete a jövő évi költségvetésben is benne van. Továbbra is érvényben marad a lakossági kamatstop, és Dömötör szerint a vármegyebérletek is jelentősen mérsékelhetik a busszal vagy vonattal közlekedők utazási terheit. Az államtitkár leszögezte:

a jelenlegi helyzetet alapvetően a háború és annak gazdasági következményei határozzák meg.

Felhívta a figyelmet arra: