Kigyulladt egy társasház Kaposváron, több embert kórházba vittek

Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy tízemeletes társasház szerdán Kaposváron, ami miatt harmincöt embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát, közülük ötöt a mentők kórházba vittek.
Vágólapra másolva!

A Füredi utcai társasház egyik ötödik emeleti lakása gyulladt ki, az egyik szoba és az erkél is égett. A tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, ami így nem terjedt át a többi lakásra. 

Az egyik szabadnapos tűzoltó még a többiek előtt megpróbált két felnőttet és egy gyermeket a füsttel teli lakásokból kimenteni, a tűzoltók egy megijedt fiatalembert létrával hoztak le az épület tetejéről.

Képünk illusztráció 
Fotó: Forrás:MTI Fotó/Mónus Márton


A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított a tűz keletkezési körülményeinek feltárására. Mihályka Szabina, az igazgatóság szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta, a tűzoltók mostanra kiszellőztették az épületet és visszakapcsolták az áramot, a lakók visszatérhettek a lakásokba. 

Ahogy az Origo korábban megírta, egy ember meghalt lakástűzben Sóskúton, Balatonakarattyán egy égő ház miatt le kellett zárni a 71-es főutat. Apátfalván kigyulladt egy ház, ahol egy ember meghalt.