Tüntetés Debrecenben: anyák napján tüntetget Magyar Péter - itt vannak a részletek!

Magyar Péter - Bajnai Gordon, Magyar Péter, MagyarPéter, Bajnai Gordon, BajnaiGordon, montázs
Fotó: Origo - AFP/Georges Gobet
Vágólapra másolva!
A mostani tüntikézés szervezésében információnk szerint Bajnai Gordonék szervezete is részt vett.
Vágólapra másolva!

A cinizmus, a gátlástalanság valami egészen szélsőséges formáját mutatja Magyar Péter. Miután saját feleségét lehallgatta, egy éven át azzal zsarolta, hogy a felvételt közzéteszi, majd márciusban közzé is tette, azaz, három gyermekének édesanyját kínozta, ez a figura éppen anyák napjára szervez tüntetést. Debrecenben rángatja az utcára az embereket.

Már az is példátlan gátlástalanság volt, amikor éppen az a figura tüntet a gyermekvédelemért, aki - még egyszer - gyermekei édesanyját lehallgatta, szétdúlta a saját családját, nem érdekelte, mi lesz három gyerekével (azóta kiderült: legnagyobb fia, az édesanyját ért fizikai és lelki támadások miatt már szóba sem áll Magyar Péterrel). Mivel elvesztette az állását, hogy pénzhez (és esetleg majd hatalomhoz) jusson, átlépett az egész családján. 

Magyar Péter azzal is kínozta gyermekei édesanyját, hogy öngyilkosságot színlelt - gyermekei előtt -, majd amikor Varga Judit mentőt hívott, elmenekült a lakásból. Gyermekeit azzal is ijesztgette, hogy édesanyjuk miatt börtönbe kerülnek a szülei, ők maguk (a gyerekek) intézetbe kerülnek emiatt. De volt, hogy gyerekei előtt zárta be egy szobába édesanyjukat. Ez a figura tüntet anyák napján.

Kérdés egyébként, hogy Magyar Péter miért Debrecenben tüntetget, miért nem édesanyját köszönti, akinek a kötelező és természetes gyermeki tisztelet mellett azért is hálás lehet, mert - mint arról a baloldali figura maga beszélt - bírónő létére segített az egyik tüntetése szervezésében. 

A mostani tüntikézésben egyébként információnk szerint már Bajnai Gordonék aktivista hálózata is közreműködött.

Na, de mi történik a tüntikézésen?

Rögtön az elején beszélt az ismert Soros-közeli Ritók Nóra, az alapítványát egyébként meglátogatta télen Joe Biden embere, David Pressman nagykövet. Magyar Péter női napszemüvegét - állítólag - elárverezték, és ezt a Soros-aktivista valamilyen szervezete kapta. Erről értekezett. 

Egy külföldön élő nő után pedig jött a Katona József Színháztól is elküldött sorozatszínész, Nagy Ervin. Valami leírhatatlanul kínosan, általános iskolai versmondó versenyek színvonalán, elmondta József Attila Mama című versét. Majd rikácsolni kezdett. Ezután jött a brüsszeli listáján szereplő egykori lelkész. Nehéz lenne azt állítani, hogy tűzbe hozta az érdeklődőket. Felváltva fenyegetőzött és felváltva beszélt valamilyen párbeszédről.

A konferanszié bejelentette, hogy jön Rost Andrea, azonban a zongorakísérője nem érkezett meg, így anélkül énekelt. A korábban kétségtelenül világkarriert elért opera-énekesnő tavaly sértődött meg, mert bár pályázott, mégsem ő lett az Operaház főigazgatója. (A szakmai bizottság egyébként nulla szavazatot adott neki.) Először egyedül énekelt, majd felhívta a színpadra Magyar Pétert és ismeretlen foglalkozású barátnőjét (ő szólta el magát, hogy külföldről kapnak segítségét), és két segítője zavart vigyorgásának kíséretében másodszor is elénekelt egy népdalt. Majd a Serkenj fel, kegyes népet... is elénekelte.

Ezután egy ismeretlen aktivista beszélt (kiabált), gyakorlatilag egy debreceni kampánybeszédről volt szó. Nem kell nagy jóstehetség, hogy rengeteg mém fog születni sajátosan előadott "beszédéből".

Ezután az RTL Klub vidékgúnyoló sorozatából jött egy sorozatszínész. Rusznák András a neve. Valószínűleg ő sem nyerne meg egy középiskolai szavalóversenyt. A kínos üvöltözés után visszajött Rost Andrea, újabb népdal, majd a Staying Alive dallamaira jött a sokak által Poloska Péternek gúnyolt baloldali figura, az agresszív exférj, Magyar Péter.

A folyamatosan hazugságaival lebukott Magyar Péter egy valamiben igazat mondhatott: szerinte ez a legnagyobb anyák napi rendezvény. Ez feltehetően igaz, hiszen normális ember minden bizonnyal sem Magyarországon, sem a világon máshol nem rendez tüntikézést ezen a napon. Vagyis elindult a baloldali figura egy olyan versenyen, ahol nincs más induló. 

A rengeteg szövegtévesztéssel, dadogással kísért "beszéd" után egy feltehetően egyetemista lány énekelt. Egy amatőrt nyilván senki nem bánthat, mert nyilvános énekléssel próbálkozik, mindenesetre érdemes volt nézni az opera-énekesnő, Rost Andrea arcát a produkció alatt...