Drámai videó, így keresték éjszaka a halálos verőcei hajóbaleset áldozatait

Vágólapra másolva!
Halálos hajóbaleset történt Verőcénél, ahol egy 8 főt szállító hajó összeütközött egy nagyobb szállodahajóval a Dunán. A balesetben ketten meghaltak, öten eltűntek, míg egy férfi súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

A baleset után szinte azonnal óriási erőkkel keresés indult az eltűnt emberek után. Erről tett most közzé egy videót a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat, amelyen az látható, hogy a sötétben keresik az eltűnt embereket. A videó az látható, hogy a hajóval előbb lassítanak, majd egy vízen lebegő mentőmellényt találnak.

A mentőszolgálat azt írta a bejegyzéshez, hogy a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság koordinációja mellett vesz részt az eltűntek kutatásában. 

Hajnalban drónokkal és hajóval kapcsolódtunk be a már akkor zajló és most is folyamatban levő személykeresési feladatokba.

- írták.

A kutatás jelenleg is óriási erővel zajlik, Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője  azt írta, a vasárnap reggeli adatok szerint a fővárosból, Pest vármegyéből (Vác, Szentendre, Szigetszentmiklós, Érd, valamint a FER tűzoltóság kishajója) és Bács-Kiskun vármegyéből (Baja), valamint az OKF állományából a hivatásos katasztrófavédelem 

csaknem 90 emberrel és 31 technikai eszközzel vesz részt a keresésben.

Ezt lehet tudni eddig a halálos hajóbalesetről

Ahogy az Origo is megírta, két hajó ütközött össze szombaton Verőcénél. A balesetben ketten meghatlak és többen eltűntek. A balesetben ketten meghaltak és öt ember eltűnt. A Pest vármegyei katasztrófavédelemhez néhány perccel éjfél előtt érkezett bejelentés a balesetről. A helyszínre a szentendrei, a váci és fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltókat is kiküldték. rendőrök megállapították, hogy ebben az időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és észlelték, hogy a jármű oldala sérült.

A sérült hajóról készült fotót itt lehet megtekinteni. A képen jól látható, hogy a hajó orra megsérült.

Ez tudjuk a túlélőről

A HírTV helyszíni tudósításából az kiderült, hogy az egyik férfi túlélőről kiderült, hogy olasz származású, így feltételezhető, hogy külföldiek utaztak a hajón.

A férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították.

A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.