Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

McCartney a tűzoltókra emlékezik

Vágólapra másolva!
Sir Paul McCartney jótékony célú kislemezt jelentet meg, melynek összes bevételét felajánlja az életüket áldozó New York-i tűzoltók családjainak.
Vágólapra másolva!

A World Trade Center mentési munkálatai során több mint 300 tűzoltó tűnt el. Sir Paul az október 29-én megjelenő From A Lover To A Friend című dalával próbál segíteni a hősök családtagjain. Mint arról beszámoltunk , kilenc nappal a kislemez megjelenése előtt a Madison Square Gardenben az egykori Beatle lesz a házigazdája annak a világsztárokat felvonultató koncertnek, melynek teljes bevételét az áldozatok családjainak ajánlják fel.

McCartney New Yorkban tartózkodott a tragédia idején. Épp egy felszállásra váró repülőgépen ült. "[A gép ablakából] láttam, amint lángok csapnak ki a toronyból. Egyszerűen nem hittem a szememnek" - emlékszik vissza a világhírű zenész. "Mivel a tragédia után néhány napig New Yorkban kellett maradnom, tanúja voltam annak, hogy milyen felemelő heroizmus áradt a városból. Erre a legjobb példa a tűzoltók hősies bátorsága. Át tudtam érezni a helyzetüket, mert édesapám is önkéntes tűzoltó volt a második világháború idején Liverpoolban" - idézi Sir Pault az emimusic.hu.

Ajánlat:

Sir Paul honlapja

Korábban:

Az ex-Beatles tagok akciója New Yorkért

Paul McCartney újra nősül

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről