Toplistán a bombázást dicsőítő sláger

Vágólapra másolva!
A countryzenész Toby Keith-t a slágerlista élére segítette az Afganisztán bombázását megéneklő száma.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGO A slágerben, melynek címe magyarra fordítva Meghajlás a vörös, fehér és kék előtt (A dühös amerikai), Keith az al-Kaidát és Oszama bin Ladent is dalba foglalja, és arról énekel, hogy a konfliktus erőszakkal való rendezése az amerikai út.

A countryelőadó Unleashed című albuma, amelyet ez a szám nyit meg, megjelenése első hetében 338 000 példányban kelt el, és ezzel első helyezett lett az amerikai toplistán.

A közönségsiker ellenére a médiában nagy vitákat váltott ki a militarista dalszöveg. Keith azt állítja, a számot katona édesapja emlékére írta. Azt nyilatkozta, dalával az Afganisztán elleni háborúban harcoló katonák tudomására szerette volna hozni, hogy mögöttük áll.

Az énekes szerint Amerikának büszkének kellene lennie arra, hogy a katonai beavatkozással kiállt önmagáért. A Courtesy of the Red, White and Blue többek között az alábbi sorokat tartalmazza: "Meg fogod bánni, hogy kikezdtél az USA-val, mert bombát küldünk a fenekedbe: ez az amerikai út."

A Country Music Awards hivatalos oldalahttp://www.cmaworld.com/

Másképp gondolkodik például az ABC televíziós társaság, amely nem engedte Keith-t fellépni július 4-én a nemzeti ünnep alkalmából bemutatott show-jában. Az oklahomai születésű szerző a vegyes reakciók ellenére Amerika patrióta gondolkodású zenehallgatóinak kedvence lett. Elnyerte többek közt Az év férfielőadója címet a Country Music Association Awards díjkiosztó gálán.