MTV Video Music Awards: Eminem négy díjat kapott

Vágólapra másolva!
Eminem Without Me című kislemeze kapta a legtöbb díjat. Bruce Springsteen előadott néhány dalt legújabb albumáról, fellépett az újjáalakult Guns N' Roses. A legnagyobb siker talán mégis a White Stripesé.
Vágólapra másolva!

Eminem vitte haza a legtöbb szobrocskát tegnap este az MTV Video Music Awards díjátadásán. A New Yorkban megrendezett gálán többek között Bruce Springsteen és a Guns N' Roses szórakoztatta a közönséget. A tudósítások tanúsága szerint a rendezvény igen sajátos hangulatban telt. A közönség hol harsányan, hol közönyös csenddel reagált a színpadon és az azon kívül zajló történésekre.

A helyszínre és Bruce Springsteen jelenlétére való tekintettel ez alkalommal is megemlékeztek a várost ért terrortámadásról, így az est folyamán Bruce a The E Street Banddel közösen előadta új dalát, a terrorakció áldozatainak emléket állító The Rising-ot is.

Eminem-életrajzhttp://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=B59klu3ljan6kWhite Stripes-biográfiahttp://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=Bljuf6j2o71r0EMINEM Fan Club!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=34637

Bevezetésként az Artist Of The Millenium megtisztelő címét adományozták Michael Jacksonnnak. "Ha gyerekoromban, amikor Indianában éltem a családommal, valaki azt mondta volna, hogy egyszer enyém lehet ez a díj, hát nem hiszem el neki" - vallotta be köszönőbeszédében.

Eminem Without me című kislemezének négy díjat is odaítéltek: a legjobb videoklip, a legjobb férfielőadó, a legjobb rapvideo, valamint a legjobb rendezés díját. Get the Party Started című slágerével Pink lett a legjobb női előadó. "Túl részeg vagyok ahhoz, hogy beszédet tartsak, de szeretnék köszönetet mondani a rajongóimnak, akik kitartottak mellettem, mert nyitottak voltak arra, amit csinálok, és mert hiszik, hogy a zene felszabadít" - fogta rövidre az énekesnő.

A White Stripes elnevezésű detroiti duó három díjat hozott el a gáláról - mindhármat a Fell In Love With A Girl című slágerük videoklipjében alkalmazott technikai megoldásokért. Az együttest pár éve még alig ismerték. 1999-ben jelent meg első nagylemezük, a The White Stripes, majd ezt követően minden évben újabb albummal rukkoltak elő (De Stijl- 2000, White Blood Cells - 2001). Hozzáértők szerint egészen bizonyos, hogy az együttes két tagja, Jack és Meg White nem most állt utoljára díjkiosztó gála színpadán.

Jennifer Lopez I'm Real című dalához készített klipje lett a legjobb hip-hop videó, a rockvideó kategóriában pedig a Linkin Park nyert az In The End-del.