Új és eljövendő Britneykről

Vágólapra másolva!
Lesz élet a tinipop-szcénán Britney Spears után is, bár elképzelhető, hogy a szexi szőke tündérideálok korszaka letűnőben van. A hamarosan sztárrá avanzsáló tinilányok, úgy tűnik, jócskán különböznek az elmúlt három évben uralkodó, Britney által bevezetett etalontól.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTINemrégiben az [origo] hasábjain is leszögeztük, hogy bizony az elmúlt évek legnagyobb tinisztárjának és szenzációjának karrierje lefelé tart a lejtőn. És különben is, egyszerűen kiöregedett szerepéből. Megüresedett helyére a pophercegnői poszt betöltésére - ha egyértelmű utód még nincs is - jelentkező szép számmal akad.

Kezdhetnénk talán a pillanatok alatt befutott kolumbiai származású, dalait magának szerző és hangszerelő Shakirával, aki sikeresen szabadult ki a latin-pop karanténjából, és robbant be a köztudatba Pies Descalzos című ki tudja hányszoros platinalemezével. Az ezt követő, már teljes mértékben slágeresíthető Laundry Service pedig a nemzetközi szupersztár státuszba emelte. Egy baj van csak, a lassan huszonkettedik évét is betöltő Shakira bár jósolhatóan egy ideig minden bizonnyal nagyobb sztár lesz Britneynél, maga is öregecske már a tinisztársághoz.

Nem úgy, mint az MTV közvetítésével nemzetközi porondon is egyre ismertebb ismertebbé váló Michelle Branch. A 19 éves énekes-gitáros lány The Spirit Room című albuma tavaly nyáron több mint egymillió példányban kelt el Amerikában. Michelle elmondása szerint szerelembe esett a zenével, ki nem állhatja azokat, akik nem maguknak írják dalaikat, és biztos benne, hogy ha isten megszólalna, a hangja olyan lenne, mint Robert Planté. Hogy ilyen nézetekkel sztárrá tudott lenni 2002-ben az legalábbis elgondolkoztató. Egyébként gyakran hangoztatja, számára hivatás a zene, és tulajdonképpen szívesen venné, ha korosztálya nagy része legalább olyan jól játszana és énekelne, mint ő, még azon az áron is, hogy ezzel elvesztené sztárstátusát.

Avril Lavigne...http://www.avril-lavigne.comés Michelle Branch honlapjahttp://www.michellebranch.comKi a legtehetségesebb énekesnő?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=32962

Ezzel persze nem egészen így van a vadóc szerepbe helyezkedett ifjú csillag Avril Lavigne, aki nagyon is élvezni látszik sikerét. Avril, aki a legenda szerint egy párezres ontariói településről származik, magának kaparta ki a gesztenyét. Addig kilincselt a különböző New York-i és Los Angeles-i kiadóknál, míg az Arista egy producere fel nem figyelt rá. Manhattanbe költözött, és nekiállt megírni lemezét. Sikere őt látszik igazolni, ugyanis debütáló kislemeze, a Let's Go egyetlen hónap alatt aranylemez lett Amerikában, első klipjét (Complicated) pedig gyakrabban játssza az MTV, mint Britney Boys-át.

Hogy a tinisztárok között valóban áthelyeződik-e a hangsúly a testi adottságokról az énekesi és dalszerzői képességekre egyelőre még nem dőlt el. Tom Calderone, az MTV fiatal tehetség felkutatásáért felelős munkatársa szerint "A lányok megadták a szélesebb közönségnek is a lehetőséget, hogy végre rájöjjenek, nem minden sztárnak kell feltétlenül megmutatnia köldökét, még csak csontsoványnak sem kell lenniük, és hogy léteznek a popiparban is olyanok, akik képesek hangszereken játszani."