A világ legnagyobb hip-hop-kiállítása

Vágólapra másolva!
Nelly baseballütővel, Eminem véres torokkal, L'il Kim meztelenül - számos provokatív alkotás is helyet kapott a világ eleddig legnagyobb hip-hop-kiállításán, mely nemrégiben nyílott Londonban. Természetesen a többi képet is nehéz lenne unalmasnak nevezni - a színpadiasság és hatásvadászat mindig is a műfaj alapvető kellékei voltak.
Vágólapra másolva!

Forrás: Immortal Brands

A képekre kattintva előhívhatja galériánkat újabb fotókkal, nagyobb felbontásban is!

Az Egyesült Királyságban ismét csak reflektorfénybe került a hip-hop és műfaji sajátosságai, miután január elején egy rivális bandák között kitört lövöldözésben meghalt két birminghami lány is, akik véletlenül a környéken sétáltak. Az ország kulturális államtitkára ugyanis egy nyilatkozatában támadást indított a műfaj ellen, mondván: a rapperek "macsó idióták", akik úgy terjesztik az erőszakot, mint döglégy a fertőzést, és ők felelősek a lövöldözésért is. A tisztviselő egyaránt megbélyegezte a rap előadóit és hallgatóit, ami persze semmit sem vesz el annak a ténynek a súlyából, hogy 2002 a hip-hop éve is volt.

Forrás: Immortal Brands

Forrás: Immortal Brands




Forrás: Immortal Brands

A kiállítás honlapjahttp://www.hiphopimmortals.com/Szerinted is király a Rap?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31332Rap a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/zene/mufajok/rap/

A Hip Hop Immortals névre keresztelt kiállítás január közepén startolt Londonban, március elejéig nyitva is tart. Több mint száz előadó fotói kerülnek bemutatásra, egytől egyig különleges, javarészt eddig be nem mutatott darabok. A szervezők elmondásuk szerint többek között arra akartak rávilágítani, hogyan segített a hip-hop a fekete közösségeknek identitásuk kialakításában, és kifejezetten kerülték az öncélú erőszakot bemutató képeket.