Missy Elliot és Justin az MTV-jelölések élén

Vágólapra másolva!
Csütörtök este nyilvánosságra hozták az idei MTV Music Awards jelöltjeinek listáját, melyet Missy Elliott vezet 8 jelöléssel. Justin Timberlake a második legtöbbet jelölt alkotó, ő 7 kategóriában esélyes, a veterán country-legenda, Johnny Cash pedig 6 szoborra pályázhat.
Vágólapra másolva!

Az augusztus 28-án megrendezésre kerülő MTV Music Awards-gálán Missy Elliott izgulhat a legtöbbet. Work it című klipje összesen nyolcszor kerülhet az ünneplés középpontjába, mivel a tegnap közzétett jelölések szerint a legjobb videoklip, női videoklip, hip-hop videoklip, speciális effect, látvány, rendezés, vágás és operatőri munka díjára is esélyes. A filmet ezúttal is Missy állandó munkatársa, Dave Meyers álmodta meg.

Forrás: ORIGOMajdnem ekkora sikert aratott Justin Timberlake szólókarrierje is, mely ebben az évben indult útjára. A nagylemezről két szám - és a belőlük készült klip - is kimagasló eredményt ért el: a Cry Me A River és a Rock Your Body összesen hét kategóriában versenyez. (A Cry Me A River elsősorban a filmes teljesítményt értékelő kategóriákban került a legjobb öt közé, a Rock Your Body pedig a koreográfiájával hívta fel magára figyelmet.)

A veterán Johnny Cash a Hurt című klippel tért vissza az élvonalba, melyet a Sötétkamra című film rendezője, Mark Romanek készített. (Romanek videoklipes múltja olyan alkotókat vonultat fel, mint Michael Jackson, Janet Jackson, Madonna, David Bowie, Lenny Kravitz, Linkin Park, No Doubt, vagy épp a Red Hot Chili Peppers) A Hurt régi felvételeket is tartalmaz a country-énekes múltjából, és nemrég elhunyt felesége, June Carter Cash is feltűnik benne.

Mark Romanek hivatalos honlapjahttp://www.markromanek.com/A díjátadó honlapja, a jelöltek teljes listájávalhttp://www.mtv.com/onair/vma/2003/Justin Timberlake linkekhttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/zene/mufajok/pop,_rock/pop,_rock_eloadok/kulfoldi_enekesek/Justin_Timberlake/

Talán Johnny Cash volt az, akit a legjobban meghatott a hirtelen jött siker: "Le vagyok nyűgözve attól, hogy ilyen nagy odafigyelést kaptam. Köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám. 48 évvel ezelőtt vettem fel az első lemezt, és jó okom van feltételezni, hogy azóta már egész más emberek hallgatják az újabb és újabb dalaimat" - mondta. A Hurt szintén esélyes a legjobb videoklip, férfi videoklip, rendezés, látvány, vágás, és operatőri munka kategóriájában.

A Radiohead szintén előkelő pozíciót foglalhat el az augusztusi díjkiosztón, hiszen There There című klipje négy jelölést kapott, és a Coldplay sem maradt le sokkal: The Scientist című videójuk három kategóriában versenyez. Utóbbi fel is lép majd az eseményen, melyet Chris Rock moderálásában New Yorkban rendeznek meg.