Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Springsteenre haragszik a New York-i rendőrség

Vágólapra másolva!
New Jersey büszkesége három monumentális show-val zárta koncertturnéját a Shea stadionban, ám rögtön az első fellépése során erősen magára haragította a karhatalmat, mivel előadta a rendőri túlkapásról szóló, így általuk nemigen szívelt, American Skin (41 Shots) című dalt.
Vágólapra másolva!

A nagy publicitást kapott dal Amadou Diallóról, egy afrikai immigránsról szól, akit 1999-ben lőtt le négy rendőr. A fiatal férfit tévedésből terítették le 41 lövéssel New York-i rendőrök, és a Springsteen által róla írt szám olyan élénk vitát váltott ki, hogy a New York Times - tőle szokatlan módon - a teljes szöveget megjelentette, a neves Rolling Stone magazin pedig az év legjelentősebb dalai közé sorolta.

Mivel a hívei és a zenekari tagok által szimplán csak Bossnak hívott zenész a koncert során eljátszotta a NYPD által nemigen szívelt dalt, és újfent emlékeztette népes rajongótáborát a kínos esetre, egy magas rangú rendőrtiszt úgy döntött, hogy nem biztosítják Springsteen számára a következő fellépések utáni rendőri védelmet. A Born in the USA című lemezzel világsztárrá lett gitáros-énekes nem kívánta kommentálni a nagyobb neveknek automatikusan kijáró biztonsági kíséret hiányát. Megtette ezt a New York Police Department szóvivője, Michael O'Looney, aki szerint "udvarias gesztusként Mr. Springsteen kapott rendőri kíséretet a koncert után a hajójáig", sőt, az E Street Band dobosát, Max Weinberget a repülőtértől rendőrök kísérték a Shea stadionba.

A "Főnök" vélhetően nem akart ujjat húzni a rendőrséggel, mert a következő két koncerten már nem játszotta el a dalt. Bizonyára emlékezett még arra az esetre, mikor a 2000-ben zajló koncertturné alkalmával a Patrolmen's Benevolent Association, melynek 27 ezer fegyveres tagja van, azt javasolta a szervezet tagjainak, hogy maradjanak távol Springsteen tíz, Madison Square-beli koncertjéről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről