Hastáncos lányok az Urániában

Vágólapra másolva!
Több mint negyven magyar hastáncos részvételével rendezték meg az Uránia moziban az idei Miss Hastánc Hungary versenyt, amelynek keretén belül perzsa büfé és keleti bazár is várta a látogatókat. A legjobbnak járó koronát Ölyüs Barbara kapta.
Vágólapra másolva!

Idén is megrendezték a Miss Hastánc Hungary versenyt & fesztivált az Urániában. Keleties hangulat, rendkívül színvonalas produkciók, perzsa büfé és keleti bazár várta a látogatókat ezen az estén.

Az egyiptomi, libanoni, perzsa szaktekintélyekből álló zsűri a több mint negyven versenybe szálló hastáncos közül tízet juttatott tovább a második fordulóba. Ezt követően élőzenés produkciójukkal, szólótáncukkal már csak négy lány kerülhetett be a legjobbak közé. A döntőbe jutott versenyzők ezután saját zenéjükre táncoltak.

A zsűri, valamint a magyar hastánc-oktatókból álló művészeti tanács közösen úgy döntött, hogy ebben az évben Ölyüs Barbara érdemelte ki a legjobbnak járó Miss Hastánc Hungary címet és koronát és az ezzel járó több százezer forint értékű táncszerződést a Shiraz perzsa étterembe, valamint egy pazar hastáncruhát. A második helyezett Kupovits Barbara, a harmadik Sipos Réka, a negyedik pedig Mester Anita lett.

A díjakat, valamint a koronát az est főszervezője, Jahromi Afi adta át, aki azt is elmondta, hogy az egyiptomi vendégek úgy vélekedtek, a magyar lányok "letáncolják" az egyiptomi hastáncosokat.