PJ Harvey, a nyolcadik utas

Vágólapra másolva!
PJ Harvey hetedik albuma - a 2001-es, Mercury Prize-díjas Stories From The City, Stories From The Sea után - május 31-én jelenik meg Uh Huh Her címmel.
Vágólapra másolva!

Még az album előtt, The Letter címmel kislemez kerül kereskedelmi forgalomba, már május 17-én. Ezúttal ütőshangszereken közreműködik Rob Ellis, a stúdiómunkában ugyanakkor Head segédkezett. Az összes többi hangszeren Harvey játszik, ő az album producere, és szövegírója is egyben, egyfajta multifunkcionális muzsikusként.

A művésznő a nyár során különböző fesztiválokon lép fel: június 10-én kezd Amszterdamban, majd Párizs felé veszi az irányt. A miniturnét július közepén fejezi be Írországban.

Polly Jean Harvey 1969-ben született Angliában. Első lemezét 1992-ben jelentette meg, Dry címmel. Az énekesnő-dalszerzőt előszeretettel sorolják az alternatív pop-rock kategóriába. Zenei szakértők a kilencvenes évek egyik legeredetibb női előadójának tartják, aki a szex, a szerelem és a vallás témakörét sajátos fekete humorral, szokatlan őszinteséggel boncolgatja.