Carlos Santana lett Az év embere

Vágólapra másolva!
A Latin Zenei Akadémia a mexikói gitárost nevezte meg az a 2004-es év emberének. Mivel még jó pár hónap van hátra ebből az évből, a kitüntetés különös értékkel bír.
Vágólapra másolva!

A Los Angelesben működő Latin Zenei Akadémia Carlos Santanát díjazza majd idén, augusztus 30-án, egy külön a számára rendezett banketten - írja a CNN. A lemezkiadók szerint a latin-amerikai zenészek közül Santana teljesített legjobban, ő adta a legtöbbet a zenerajongóknak.

"Az Akadémia kitünteti Carlos Santanát, mint egy különleges embert, egy különleges zenészt, egy olyan művészt, akinek globális hatása volt a világ zenéjére és kultúrájára" - közölte Gabriel Abaroa, a szervezet elnöke.

Az Akadémia immár ötödik alkalommal nevezi meg a legjobb latin muzsikust.

Korábban már Az év emberének választották a brazil Gilberto Gilt, a mexikói Vicente Fernándezt, a spanyol Julio Iglesiast és a kubai-amerikai Emilio Estefant.

Santana a latin zenei hagyományokat és a ma divatos világzenét ötvözi magas színvonalon a rockkal. Harmincöt éve robbant be az élvonalba a woodstocki fesztiválon, és azóta is kitartott e stílus mellett, mindössze egyetlen rövid, nem is túl sikeres kitérőt kivéve.

Supernatural című 1999-es albuma gyémántlemez lett, több mint tízmillió példányban kelt el. 2000-ben összesen kilenc Grammy-díjat kapott, köztük az év felvétele, az év albuma és a legjobb rocklemez kategóriákban, az albumon szereplő Smooth című Rob Thomas-szerzemény pedig az év dala lett.