Botrány egy zenekar neve miatt

Vágólapra másolva!
A Black Sabbath korábbi énekese, Ronnie James Dio követeli, hogy menten változtasson nevet a kaliforniai, rockot játszó együttes, a Dios Malo. A csapat persze nem érti, mi lehet a probléma.
Vágólapra másolva!

Dio korábbi zenekarának tagjai - a működésben bekövetkezett szünet miatt - összeálltak és új együttest alakítottak, Dios Malo (Rossz Isten) néven, írja a Big News. Ez természetesen feltűnt a korábbi énekesnek, a Black Sabbath-ban is bizonyított Diónak, a nevek hasonlósága pedig nem tudta elkerülni figyelmét. Szerinte ez megtévesztheti a rajongókat, így határozottan követelte, hogy a csapat új néven folytassa munkáját.

"Egy kicsit elkésett. Elsőre egyszerűen viccnek tűnt" - kommentálta a kérést J. P. Caballero, Dio korábbi basszusgitárosa. A helyzet jobban elmérgesedhet, annak ellenére, hogy állításuk szerint eszükbe sem jutott sem a Black Sabbath, sem Dio, mikor kiötlötték a nevet.

"Amikor elneveztük az együttest, akkor Istenre gondoltunk. Spanyolul Dios a neve. Istent jelent százmilliók számára, szerte a világon. Soha nem hittem volna, hogy ebből probléma lesz" - tette hozzá Caballero. A vallásos emberek figyelmét is felkelő esemény még jól is jön a csapatnak, mivel így ingyen reklámhoz jutott új, a napokban megjelenő lemezük.

Dio hivatalos honlapja március óta nem frissült, de azt tudni, hogy Rudy Sarzo személyében új basszusgitárosra tett szert. A zenész korábban megfordult a Quiet Riotban, a Whitesnake-ben és Ozzy Osbourne csapatában is muzsikált.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!