Björk újabb mágikus utazása

Vágólapra másolva!
Ahogy azt a korábbi Björk albumoknál már megszokhattuk, a Medúlla is egy újabb mágikus, egyedülálló világba kalauzol.
Vágólapra másolva!

Az album dalait 18 különböző helyszínen vették fel, köztük New Yorkban, Izlandon, Velencében és a Kanári-szigeteken. Az albumon közreműködik Mark Bell programozó, Mark ' Spike' Stent és Valgeir Sigurdsson, Mike Patton a Faith No More-ból és Rahzel a Rootsból.

A cím különösen fontos volt Björk számára: " Címötletként először az Ink jutott eszembe. A tinta számomra az ősi szellemet jelenti, szenvedélyes és sötét; egy olyan dolog, amely túlél mindnyájunkat. Később az egyik barátom vetette fel a Medúlla címet. Latin szó, az orvosi nyelvben azt jelenti, hogy velő, átvitt értelemben pedig, hogy valaminek a lényege."

"Nagyon sok olyan dalszöveget írtam, ami arról szólt, hogy 'itt vagyok, végigmegyek ezen az úton és a többi', de úgy gondolom, hogy a dalszövegírásban nem kell feltétlenül szabályokat követni. Ha egy gyertyalángról és a hozzá kapcsolódó érzéseidről akarsz énekelni, akkor tedd azt, ha egy bostoni nővérről, akkor írj arról a témáról. A dalok sokszor egy gondolatfolyamot rögzítenek, úgy írom le a gondolataimat, ahogy egyik követi a másikat minden racionális meggondolás nélkül. A Mouth's Cradle című szám például a kétéves kislányomról, Isadoráról szól" - elmélkedett az énekesnő.