Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Különleges turnén a Venus és a Zanzibar

Vágólapra másolva!
Az országot járva próbálják felhívni a figyelmet az immáron egyre nagyobb számban kihelyezett hulladékgyűjtő szigetre, a szelektív gyűjtés gyakorlatára.
Vágólapra másolva!

Turnéjuk során nagyon sok fiatallal találkoznak, beszélgetnek azzal a céllal, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet: "Ne csak a hallásod legyen szelektív, gyűjtsd a hulladékot is szelektíven!" A zenekarok esti ingyenes, élő koncertjeit egy egész napos játékos oktatás előzi meg a Zanzibar és a Venus zenekarok énekesnőinek közreműködésével.

"Tavaly nyáron lettem figyelmes arra a road show-ra, mely a szelektív hulladékgyűjtésről informálta a kisgyerekeket és a járókelőket. Érdeklődőként én is nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg, és arra gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha a még suliba járó fiatalokhoz is eljutnának az információk a szelektálás hasznosságáról. Mivel a koncertjeinkre is elsősorban a mindenre fogékony középiskolás réteg szokott ellátogatni, gondoltuk, összekapcsolhatnánk a kellemeset a hasznossal. Megkerestük hát az Öko-Pannon Kht-t a turné ötletével, akik örömmel fogadták jelentkezésünket" - mondta Andi a Venus énekesnője.

A Zanzibar Ritája is lelkes: "Nagyon izgalmas lesz egy-egy nap, ugyanis minden turnéállomáson együtt játszunk majd a fiatalokkal, tehát a turné egyfajta közönségtalálkozó is lesz egyben. Mivel a program a sulikkal egyeztetett módon fog zajlani, garantáltan nem felel és ír dolgozatot senki az iskolákban másnap... Aki teheti, jöjjön el, mert nemcsak egy izgalmas játékban vehet részt értékes ajándékokért, ráadásként este egy fergeteges Venus és Zanzibar koncerten is részt vehet!"

A koncertek hétköznap lesznek, a szervezők igyekeztek korai időpontra tenni a koncerteket, hogy a legkisebbtől a legidősebbig mindenki részt tudjon venni a programon. A buli este nyolckor fejeződik be, úgyhogy nyugodtan elengedhetik a szülők a kisebb gyerekeiket is. A koncertek a gyerekek által ismert helyszíneken, suli udvarokon, művelődési házakban, tornacsarnokokban kerülnek megrendezésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről