Kisorsoltuk a jegyeket a Scooby-Doo musicalre!

Vágólapra másolva!
Magyar színészekkel vitték színpadra a tavaly bemutatott Scooby-Doo-musicalt, amelyben az amerikai rajzfilmből ismerős félős dán dog és kalandra kész barátai kalózkísértetekkel keverednek rossz viszonyba. A főbb szerepeket Puskás Péter, Szabó Erika, Főző Ditta és Jenei Gábor játsszák. Az előadást május 15. és 30. között kilenc alkalommal mutatják be, három városban, Budapesten, Debrecenben és Veszprémben. Játssz velünk és nyerj jegyet rá!
Vágólapra másolva!

Az élőszereplős Scooby-Doo mozifilmhez hasonlóan a nemzetközi színpadi produkciónak is elkészült a folytatása. A 2005-ben Scooby-Doo in Stagefright (Lámpalázas Scooby-Doo) címmel bemutatott első részt tavaly követte a Scooby-Doo and the Pirate Ghost (Scooby-Doo és a Kalózszellem) című második, amelynek - hasonlóan az előzőhöz - szintén a kanadai Jim Millan volt írója és rendezője egy személyben. A több országban nagy sikert arató zenés show második részét nálunk is színre vitték, magyar színészekkel és magyar nyelven, Jim Millan irányításával. A Scooby-Doo és a Kalózszellem előadásait május 15. és 30. között kilenc alkalommal mutatják be, három városban, Budapesten, Debrecenben és Veszprémben.

A főbb szerepeket Puskás Péter, Szabó Erika, Főző Ditta és Jenei Gábor játsszák. A Jézus Krisztus Szupersztár-ban már bizonyított megasztáros Puskás Péter alakítja a bolondos Bozontot, akinek ebéhez hasonlóan gyakran inába száll a bátorsága. A Barátok közt-ben Tildaként megismert Szabó Erika a csinos Diána szerepét kapta, Főző Ditta, a Veszprémi Petőfi Színház színésznője fogja játszani Vilmát, a szemüveges okostojást. Fred megszemélyesítője pedig Jenei Gábor, a budapesti Shakespeare Színművészeti Akadémia növendéke lesz. A rendezésben Szakál Attila, a Veszprémi Petőfi Színház fiatal rendező-koreográfusa volt a kanadai szerző, Jim Millan segítségére.

A világhírű dán dog kalandjai 1969-ben kezdődtek a Scooby Doo - hol vagy? című sorozattal. A rajzfilmet a korszak gigászi amerikai rajzfilmes stúdiója, a Hanna-Barbera cég gyártotta, amely olyan ismert sorozatoknak volt készítője, mint a Tom és Jerry, Frédi és Béni vagy Maci Laci. A figurákat a nemrégiben elhunyt japán származású Iwao Takamoto tervezte meg.

A Scooby-Doo először vonultatott fel emberi szereplőket mellékszereplőként. Az eredeti tervek szerint egy bogaras tinicsapat misztikus kalandjait mutatta volna be, ám az úgy túlságosan ijesztő lett volna a szombat délelőtt tévé elé ülő gyerekek számára, ezért aztán Fred Silverman, a CBS programigazgatója úgy döntött, a lüke kutyust állítja középppontba, és a rejtélyes sorozatot a vígjáték műfaja felé tereli. Ő találta ki a rajzfilmkutya nevét is, ebben a Strangers in the Night című Frank Sinatra-szám inspirálta, amiben a refrén az, hogy "Scooby-dooby-doo". A széria egészen 1991-ig folytatódott, amivel a leghosszabb televíziós rajzfilmsorozattá vált.

A történet minden epizódban hasonló: Scooby-Doo és négy fiatal (Bozont, Fred, Vilma és Diana) valami furcsa rejtélybe csöppennek, amit aztán persze rendre megoldanak. Általában kiderül, hogy mindennek megvan a racionális magyarázata, és valami gazság van a háttérben. A Scooby-Doo és a Kalózszellem-ben a hősök egy elhagyatott szigetre kerülnek, ahol kalózszellemek nyüzsögnek. Királynőjükkel kell megküzdeniük az elrejtett kalózkincsek ügyében.

A jegyek ára az előadás helyszínétől és az ülőhelytől függően 2800-10500 Ft között mozog.