Szexi, de mégis olyan ártatlan

Taylor Swift - Style, gif
Vágólapra másolva!
Továbbra is jól működik a gépezet, az amerikai énekesnő, Taylor Swift mögött, hiszen nemcsak egy igényes pop dalt, de egy rá eddig nem igazán jellemző koncepciójú, kísérletező kedvű klipet is sikerült forgatni. Így sikerült a Style. 
Vágólapra másolva!

Maga a dal, szövegét tekintve egy tipikus romantikus pop-balladára emlékeztet, ami erősen reflektál Swift legutóbbi kapcsolatára Harry Styles-al, a One Direction egyik énekesével. Már a címe, Style is ex-barátja nevére utal, elejtve olyan külső személyleírásokat is, mint a "hosszú haj" és "fehér póló", illetve a Harrytől kapott, klipben is látható repülős nyaklánc. A szövegnél azonban sokkal jobb maga a dal, ami 80-as évekbeli hangulatával, domináló szinti basszussal, kifejezetten igényes darabja, legutóbbi, 1989 nevet viselő nagylemezének.

Szerencsére, Swift nemcsak a dalaiban mer kísérletezni, hanem most már videoklipjeiben is, ami egészen más elvet követ, mint azt a korábbiakban megszokhattuk. A látványos vizuális koncepcióra épülő képsorok, ugyan színezetében egy-egy jól eltalált instagram fotóra emlékeztetnek, ám kreatívitásuk annál lenyűgözőbb.

Swift füsttel, gőzzel, fényekkel, árnyakkal és tükrökkel játszik, mindezt csodálatos helyszínekkel kombinálva, amit a marokkói Tangerben található, Herkules-barlangnál rögzítettek. Ráadás, hogy Swift minden egyes precízen megkoreografált képsorban, a rendkívül szexi, de mégis ártatlan lányt hozza, akit még úgy is megsajnálunk, hogy gyakorlatilag semmit nem tudunk kettőjük kapcsolatáról.

A kreatív képsorokban, a szöveggel ellentétben kevésbé szájbarágósan vannak elrejtve a különböző utalások. Míg ex-barátját Harryt, Dominic Sherwood modell alakítja, addig a folyton változó tenger kettőjük kapcsolatát jelzi. Míg a szerelmük tördeltségét szimbolizáló, üveg darabokkal való folytonos játék, a felejtés, az egymásba olvadás jelképe.

Kedves Taylor Swift, ha Harry még ezután a klip után sem szeret, akkor inkább hagyjátok a francba az egészet.