Meghalt Céline Dion férje

Celebrities Oscars Oscar's Oscar GettyImageRank3 HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 27: Singers Rene Angelil and Celine Dion arrive at the 83rd Annual Academy Awards held at the Kodak Theatre on February 27, 2011 in Hollywood, California.   John Shearer/Getty Image
René Angelil és Celine Dion egy 2011-es felvételen
Vágólapra másolva!
Elhunyt René Angélil, Céline Dion férje – közölte a kanadai születésű énekesnő a Facebookon közzétett bejegyzésében.
Vágólapra másolva!

René Angélil 73 éves korában hunyt el az Egyesült Államokbeli Las Vegas külvárosában lévő családi házukban. Céline Dion férje hosszú ideje küzdött a gégerákkal, amelyet 1999-ben diagnosztizáltak nála.

René Angélil és Céline Dion egy 2011-es felvételen Forrás: AFP/Getty Images/John Shearer

Egymást tették híressé

A kanadai szórakoztatóipari menedzser 26 évvel volt idősebb Céline Dionnál, és akkor vált igazán ismertté, amikor a Grammy-díjas énekesnő 1994-ben férjhez ment hozzá. Angélilnek és Dionnak három fia született a házasságuk alatt. A bulvárlapok címlapján gyakran szerepeltek első gyermekük vállalásakor, mivel az énekesnő mesterséges megtermékenyítés útján esett teherbe.

Ő fedezte fel Céline-t

Kapcsolatuk ugyanakkor sokkal messzebbre nyúlt vissza, hiszen Angélil fedezte fel az énekesnőt 12 éves korában. A francia-kanadai férfi vállalta az akkor serdülőkorban lévő énekesnő menedzsmentjét, ugyanakkor le is szögezte, hogy teljes irányítást kér a karrierje felett. Állítása szerint jelzáloghitelt vett fel a házára, hogy elindíthassa Diont a világhírnév felé. Az énekesnő 2014-ben átmenetileg szüneteltette a fellépéseit azért, hogy beteg férjét ápolja.