Ez lesz az utolsó Kispál és a Borz-koncert

fishing on orfű 2014
Lovasi András énekel a Kispál és a Borz együttes koncertjén a Fishing On Orfű fesztivál első napján, 2014. június 18-án.
Vágólapra másolva!
Összeállt a száz fellépőt felvonultató idei Fishing on Orfű részletes programja: a fesztivált június 22. és 25. között, kilencedik alkalommal rendezik meg a Pécshez közeli Orfűn.
Vágólapra másolva!

Visszatérő trilógiája utolsó évéhez érkezik idén a fesztivál nulladik napján fellépő Kispál és a Borz.

Lovasi András énekel a Kispál és a Borz együttes koncertjén a Fishing On Orfű fesztivál első napján, 2014. június 18-án Forrás: MTI/Sóki Tamás

A tematikus, évekre bontott búcsú záróakkordja a zenekar karrierjének utolsó szakaszát eleveníti fel a Velőrózsák, a Turisták bárhol és az Én, szeretlek, téged című albumok legkedveltebb dalaival.

Első alkalommal lép fel Orfűn az Anima Sound System: a zenekar Hungarian Astronaut című lemezének húszéves jubileumát különleges ősbemutatóval ünnepeli a csapat.

Ismét Orfűn tartja egyetlen fesztiválfellépését a tavaly újraéledt Amorf Ördögök, de fellép egy másik újrakezdő formáció, Bérczesi Robi és Nemes András zenekara, a Biorobot is.

Tövisházi Ambrus, Péterfy Bori és Tariska Szabolcs az Amorf Ördögökből Forrás: Origo

Játszik még Kálocz Tamás rockzenekara, a Lovasi Andrást is soraiban tudó Fekete Város, visszatér a Brains és nagyszínpados lesz az Ivan and the Parazol, a Kaláka pedig Ferenczi Györggyel zenél együtt. A közleményben arra is kitértek, hogy a Pál Utcai Fiúk, az Európa Kiadó és Balaton is fellép az idei fesztiválon.

A Fishng On Orfűre két angol zenekart is várnak a szervezők: az energikus alternatív rockot játszó Arcane Roots, valamint a poszt hardcore stílust képviselő Black Peaks is az orfűi deszkákra lép.

A szervezők a víziszínpad idei programját szavazás útján véglegesítik.

A fesztiválra háromnapos bérletek még kaphatóak,

valamint ezer-ezer darab napijegy várja még gazdáját, kivéve a Kispál és a Borz-napot.

Tényleg vége

Lovasi András az Origónak adott interjújában nemrég azt mondta a Kispál-életművet lezáró turnéról: „Nem szeretek régi dolgokat újra elővenni, ezért a próbákat nem igazán élvezem, a koncerteket viszont annál inkább. Ez a turné egy tanulási folyamat számomra: az életművet felölelő három koncertsorozat teljesen megváltoztatta a bennem élő Kispál-képet. Most például sokkal izgalmasabbnak találtam az utolsó időszakot, amit régen gyakran interjúkban is kárhoztattam. A legütősebbnek gondolt középső korszakból viszont alig tudtunk összerakni egy feszes koncertanyagot. Szenvedtünk, mint a kutya.”

Lovasi András a Kispály utolsó időszakát tartja a legizgalmasabbnak Fotó: Szabó Gábor - Origo

A zenekar feloszlásával kapcsolatban úgy fogalmazott: „Nem bántam meg, de azért nehéz elengedni ezeket a dalokat, mert személyes viszony fűz hozzájuk, és durván az életünk felét velük töltöttük. Azt régen is tudtuk, hogy nem jó mindezt így hirtelen kidobni, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire máshogy látjuk majd öt év múlva, mi volt igazán értékes benne. Az egész Kispál-korszakot új fénytörésben látom most.”

Lovasi azt is elmondta, úgy véli, a nyári tényleg a végső búcsúkoncert lesz: „Nekem most az a véleményem, hogy

a Kispál és a Borz zenekar többet nem lesz.

Mint progresszív, újító zenekar semmiképp, de szerintem nosztalgiakoncerteket sem fogunk már játszani.”