Így búcsúznak zenésztársai Tom Pettytől

Tom Petty
NEW ORLEANS, LA - APRIL 30: Tom Petty performs onstage during day 3 of the 2017 New Orleans Jazz & Heritage Festival at Fair Grounds Race Course on April 30, 2017 in New Orleans, Louisiana. (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)
Vágólapra másolva!
Tom Petty október 2-án, hétfőn halt meg, és azóta ellepték a közösségi médiát a szakmabeliek emlékezései, gyászoló, Petty szeretteivel együtt érző üzenetei. Volt, aki a Twitteren, volt, aki interjúban búcsúzott a zenésztárstól. 
Vágólapra másolva!

Tom Pettyt hétfő reggel vitték kórházba, miután eszméletlenül találták otthonában. Malibui otthonából vitték egy Los Angeles-i klinikára, ahol lélegeztetőgépre tették, küzdöttek az életéért, végül a család kérésére kapcsolták le a gépről. Tom Petty 66 éves volt, és híres zenekara, a Heartbreakers utolsó nagy turnéján vettek részt az utóbbi időben. Az együttes 40. születésnapját ünnepelték egy 24 államot érintő koncertsorozattal. Petty még tavaly mondta a Rolling Stone-nak, hogy noha még szeretnének együtt játszani,

valószínűleg ez lesz az utolsó nagy turnéjuk.

A Heartbreakers énekes-gitáros dalszerzőjét rengetegen gyászolják elsősorban az Egyesült Államokban. A Heartbreakersszel, a Traveling Wilburys supergrouppal és szólóprojektjével

több mint 80 millió lemezt adott el

világszerte, de most nem a rajongók, hanem a zenészvilág búcsúreakcióit gyűjtöttük össze.

A Coldplay hétfő este játszott Portlandban, ahol az R.E.M. gitárosával, Peter Buckkal kiegészülve játszották el Tom Petty a Heartbreakersnek írt slágerét, a Free Fallin-t.

Az egykori zenész kolléga, Bob Dylan is eljuttatott egy rövid nyilatkozatot a Rolling Stone-hoz, amiben az állt:

Dlyan és Petty George Harrisonnal, Roy Orbisonnal és Jeff Lynne-nal 1988-ban alapították a Traveling Wilburys nevű supergroupot. Két lemezt adtak ki. Az elsőt még Roy Orbisonnal 1988-ban, a másodikat 1990-ben, miután Orbison meghalt. Az első címe Traveling Wilburys Vol. 1 volt, míg a másodiké Traveling Wilburys Vol. 3 volt, és a szándékosan megtévesztő vicc ötlete egyébként George Harrisoné volt.

Paul McCartney szeretetét küldte Tom Pettynek és családjának ebben a nehéz időben.

Ringo Starr a gyászba is vitt valami boldogságot, barátságot a különböző kis ikonokkal. És a beatleses társhoz hasonlóan ő is küldte szeretetét a családnak.

Billy Idol azt írta, nagyon letörte a szomorú hír, és hozzátette, hogy nagyon szerencsés, hogy ismerhette.

Bryan Adams a sok jó rockzenét köszönte meg Pettynek.

Kid Rock a hétfői borzasztó Las Vegas-i mészárlásra utalva azt írta a Twitterre, hogy „nem hittem, hogy a mai nap nem lehet ennél rosszabb... Nyugodj békében, Tom Petty. Köszönöm a gyönyörű zenédet és az inspirációt.”