Filmet készítenek a fiatalon meghalt világsztárról

Whitney Houston
US singer Whitney Houston performs on stage during the 183rd edition of the TV show presented by "Wetten, dass..?" (Let's Make a Bet) on October 3, 2009 in Freiburg, southern Germany. AFP PHOTO DDP/ JOERG KOCH GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Whitney Houston életéről készülő játékfilmen dolgozik a négy Oscar-díjjal jutalmazott Bohém rapszódia forgatókönyvírója.
Vágólapra másolva!

A 48 évesen, 2012-ben meghalt Whitney Houston hagyatékát gondozók támogatásával dolgozik egy, a sztárról szóló játékfilmen Anthony McCarten. A forgatókönyvíró dolgozott többek között a négy Oscar-díjjal jutalmazott Bohém Rapszódia című filmen is. A filmdráma címe I Wanna Dance with Somebody lesz, és Houston sztárrá válásának útját mutatja be, de őszintén szól majd a szupersztársággal járó terhekről is – mondta Clive Davis zenei producer és a Primary Wave Music közleményben.

Whitney Houston 2009-ben Forrás: AFP/Joerg Koch

Davis azt is elmondta, hogy személyesen végigkísérte az énekesnő pályáját tinédzser kora utolsó éveitől korán bekövetkezett haláláig, de

Houston életének valódi történetét még nem láthatta a közönség.

McCarten forgatókönyve viszont igyekszik majd teljes képet rajzolni a kivételes tehetségű díváról.
Houstonnak 25 éves énekesi pályafutása alatt több mint 200 millió lemeze kelt el, hat Grammy-díjat nyert, és két Emmy-díjat is átvehetett 2012-ben bekövetkezett halála előtt.

Hologramként térhet vissza a 7 éve meghalt világsztár

Hologramturnéval szeretnék újra turnéra küldeni a 7 évvel ezelőtt meghalt Whitney Houstont. Az akciót korábban ki nem adott dalokból összeállított lemezzel is megtámogatják. 7 év telt el Whitney Houston halála óta, de úgy tűnik, a közeljövőben egyre többször lehet majd találkozni az énekesnő zenéjével.

Egyébként McCarten már kapott Oscar-jelölést A mindenség elmélete, A legsötétebb óra és A két pápa című filmek forgatókönyvéért. A Houston-film rendezésére Stella Meghie kapott felkérést, akinek The Photograph című romantikus filmjét idén mutatták be.

Az énekesnő korábban beharangozott hologramturnéja (Evening with Whitney: The Whitney Houston Hologram Tour) idén februárban indult, és a 25-ei nyitóelőadás a Sheffieldben volt, nagyjából kétezres közönség előtt, a turnét azonban elvágta a koronavírus-járvány.