Ákos dupla DVD-t adott ki a tavalyi Aréna-koncertjéről, az ideit pedig jövőre pótolja

Ákos sajtótájékoztató, Idősziget koncert, 2020.09.28.
Ákos sajtótájékoztató, 2020.09.28.
Vágólapra másolva!
Dupla DVD-n jelentette meg tavalyi dupla telt házas Aréna-koncertjét Ákos, aki idén is fellépett volna a Papp László Budapest Sportarénában, de a rendezvényt a koronavírus-járvány miatt 2021 végén tartják meg.
Vágólapra másolva!

Ákos szokásos év végi Aréna-koncertjét idén a koronavírus-járvány miatt nem tartják meg, de jövőre, egész pontosan 2021. december 11-én pótolják. A tavalyi dupla telt házas koncertet pedig dupla DVD-n jelentették meg hétfőn. „Mintha most érkeztünk volna el oda a zenekarral, amiért elkezdtünk zenélni. A tavalyi Idősziget-album koncertbemutatóját nézve jó látni, hogy lelkes emberek vannak körülöttem” – mondta Kovács Ákos a DVD-megjelenésről tartott hétfői sajtótájékoztatón. A 2019 decemberében –immár ötödik alkalommal – adott dupla telt házas koncert mindkét estjének valamennyi dala szerepel a most megjelent két DVD-n.

Ákos a hétfői sajtótájékoztatón Fotó: Hirling Bálint - Origo

Összesen

30 kameraállásból rögzítették a koncerteket, és a kész anyag három hangnormával hallgatható.

Ákos beszámolt arról, hogy a digipak-csomagolású kiadványon számos extra található, köztük werkfilmek, feliratok, rejtett videó és egy kísérőfüzet Fazekas István fotóival.

Madarász Gábor és Ákos Fotó: Hirling Bálint - Origo

Madarász Gábor gitáros a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy pályafutása együtt indult Ákos szólókarrierjével. „A koncertkiadvány visszatükrözi Ákos elmúlt 27 évét, miközben a dalokban ott van a tűz, a lelkesedés” – mondta. A koncert DVD-n (akárcsak az Idősziget-albumon) Ákos énekel és gitározik, Lepés Gábor billentyűs hangszereken játszik, Madarász Gábor gitározik, Kálló Péter basszusgitározik, Bánfalvi Sándor dobol.

A Csend leszek című dal élő felvételéből klip készült, Ákos hétfőn és kedden ülős minikoncertet ad (mintegy 450 rajongó előtt) az Akvárium Klubban, a DVD-t szerdán a fővárosi Cinema City Arénában, csütörtökön pedig a debreceni Apolló moziban le is vetítik. A 2019-es turnén Ákos és zenekara

150 ezer ember előtt játszott országszerte.

Az Idősziget című albumon olyan dalok szerepelnek, mint a Hazatalál, a Nem kell más vigasz vagy a Felemel, amelynek klipje túl van a hárommillió megtekintésen a YouTube-on. Az Elhiszem zenéjét Ákos lánya, Őri-Kovács Anna írta, aki néhány dal erejéig a dupla Aréna-nagykoncerten együtt énekelt édesapjával.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ákos elmondta a sajtótájékoztatón, hogy idei turnéja a járvány miatt elmaradt, de Aréna-koncertje mellett ezeket is pótolja, szinte pontosan egy évvel később. A korábban 2020. december 12-ére tervezett Aréna-koncert jegyei harminc napon belül visszaválthatóak vagy érvényesíthetők a 2021. december 11-ei koncertre. Ákos egyébként a járvány első hulláma idején tizenegy héten át ingyenesen közzétette egy-egy korábbi koncertfilmjét HD minőségben. „Volt egy videósorozatom is, aminek első részében Madarász Gáborral, Madival sztorizós, gitározós adást készítettünk. Később mások mellett Lepés Gáborral, Lepével és Bánfalvi Sándorral, valamint Anna lányommal is csináltunk ilyen műsort, emellett olvastam fel novellákat”.