Gór Nagy Mária: Bujtor mentette meg az életemet

Gór Nagy Mária
Vágólapra másolva!
Gór Nagy Máriának több viharos szerelme volt életében, megjárta a pszichiátriát is, és harminc éve nem lépett színpadra. Ennek a szokásnak vethet véget a színésznő, akinek életét – elmondása szerint – Bujtor István mentette meg annak idején.
Vágólapra másolva!

Gór Nagy Mária harinc éve nem lépett színpdra, és ezen változtathat egyik volt tanítványa, Kálmán Henrietta, aki felkérte egy drámai szerepre a színésznőt. Gór Nagy Mária pedig igent mondott. Marilyn Monroe anyját játssza majd a HeArt Társulat darabjáben, amelyet a tervek szerint január 24-én mutatnak be. Gór Nagy Mária a Blikknek azt mondta, „rájöttem, Marilyn anyjának a karaktere közel áll hozzám. Az élete végére ugyan megőrült, vallási fanatikus lett, ám ugyanúgy megjárta a poklot, ahogyan én is.”

Gór Nagy Mária Forrás: TV2/Mokka

A harminc éves szünet okát pedig így fogalmazta meg a lapnak: „nem tudtam elviselni, hogy nálam tehetségtelenebbek mondják meg, mit és hogyan csináljak. Az utolsó filmszerepet is csak Pista miatt vállaltam a Hamis a babá-ban, mert Bujtor mentette meg az életem.” A színésznő 51 éve diplomázott, ami után a Nemzeti Színházhoz került, és a színház mellett sokat filmezett is. Soha nem tagadta, hogy szerelmes típus: először a zseniális színészbe, a nála 22 évvel idősebb Kálmán Györgybe szeretett bele, majd Pelsőczi Lászlóval élt egy évig, de az eljegyzés után szakítottak, mert Gór Nagy Mária időközben beleszeretett Szurdi Miklósba, akihez később feleségül ment. Két fiuk született, de a házasság válással végződött, ami annyira megviselte a színésznőt, hogy pszichiátrián is kezelték. „Belerokkantam. Ha Bujtor Pista nem hoz ki a zárt osztályról, nem visz le A Pogány Madonna balatoni forgatására, nem maradok életben. Végig vigyázott rám,

Még arra is figyelt, kibe szerelmesedek bele. Ő mutatott be harminc éve Gulyás Buda rendezőnek, azt mondta: »Mari, ő be fog válni«. És igaza lett.”