Németh Kristóf kapta meg Gesztesi Károly szerepét az egyik darabban

Németh Kristóf
Budapest, 2016. április 13. Németh Kristóf színész, szinkronszínész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Földessy Margit Balázs Béla-díjas színésznő pályafutását, szerepeit idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Németh Kristóf veszi át Gesztesi Károly címszerepét a Bánfalvy Stúdióban játszott A miniszter félrelép című előadásban. 
Vágólapra másolva!

A Bánfalvy Stúdió országszerte telt házak előtt adta elő A miniszter félrelép című darabot, amelyben Gesztesi Károly játszotta a címszerepet óriási sikerrel. A színész halála után öt héttel kollégája, Németh Kristóf veszi át a szerepet. A Bánfaly Stúdió egyetlen előadást sem mondott le Gesztesi Károly halála után, és hétfőn kiadták a közleményt arról, kik veszik át a szerepeit. Gesztesi három előadásban is játszott: a Páratlan páros-ban, a Nicsak, ki lakik itt?!-ben és A miniszter félrelép-ben.

Németh Kristóf Forrás: MTI/Zih Zsolt

A szerepátvételről Németh Kristóf a Blikknek nyilatkozott. Azt mondta, „ez a színpadra lépés lesz színészi pályafutásom legmegrendítőbb pillanata. Minden gyorsan történt, és ez az örökség most nagyon nehéz nekem. Karcsit a mentoromnak is tekintettem.

2005 nyarán, amikor a Tibor vagyok, de hódítani akarok című vígjátékot forgattuk. Azóta is tartottuk a kapcsolatot. Alig egy hónapja hívott fel egy filmterv kapcsán. Jót beszéltünk családról, szerelmekről, színházról, és úgy tettük le, hogy az év elején összefutunk. Fájó, hogy erre már nem kerülhetett sor.”

Gesztesi Károly Forrás: Facebook

Azt is elmondta, hogy először nem tudott mit mondani, amikor a Bánfalvy Stúdió producere, Horváth Csaba felhívta a szerepátvétel miatt: „először mély letargiában idéztünk fel emlékeket Karcsiról, majd tapintatosan tudtomra adta, ebben a darabban engem tartana méltó utódnak, és hivatalosan is felkért A miniszter félrelép címszerepére. Összefacsarodott a lelkem. Nem tudtam, mit mondjak. Végül egy nap gondolkodási időt kértem” – mondta Németh Kristóf, aki többektől kért tanácsot a döntéshez. „Lengyel Feri egykor Balikó Tamás szerepét vette át, Kautzky Armand pedig Selmeczy Rolandét, és mindketten azt mondták, a show-nak menni kell tovább.

Egykori osztályfőnököm, Benedek Miklós szavai is eszembe jutottak, aki azt a bölcsességet adta nekem útravalóul, hogy »egy színész addig halhatatlan, amíg él«. Azzal ébredtem, hogy elvállalom, és azóta csak előrenézek, bár az előadás felvételének megtekintése felkavaró volt, és ez a négy hét szorosnak ígérkezik. Sok szöveget kell betanulnom és próbákat is be kell szorítanom.”