Balázs Fecó szerzeményei, a hangja, a játéka itt maradnak velünk

Balázs Fecó demonstráció énekel énekes FOTÓ ÁLTALÁNOS koncert Közéleti személyiség foglalkozása Nemzeti Minimum-koncert SZEMÉLY
Budapest, 2015. szeptember 26. Balázs Fecó lép fel a gyermekéhezés felszámolásáért szervezett Nemzeti Minimum-koncerten a budapesti Papp László Budapest Sportarénában 2015. szeptember 26-án. A szervező civil csoport célja a maratoni, tizenkét órás koncerttel az, hogy a mindenkori kormány dolgozzon ki olyan új gyermekétkeztetési hálózatot, amellyel minimalizálni lehet az éhező gyerekek számát Magyarországon, és garantálja erre a fedezetet a költségvetésben. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
70 éves lenne Balász Fecó, és születésnapja alkalmából egy újrahangszerelt Korál-dalt jelentetett meg az egykori együttes dobos-hangmérnöke. Az új verziót az elmúlt években rögzítették a születésnapi koncertre készülve. Sajnos a zenész halálával ez már nem valósulhat meg. 
Vágólapra másolva!

Balázs Fecó tavaly ősszel fertőződött meg koronavírussal. Egy ideig otthon betegeskedett, majd több hétig volt kórházban ápolták. A Kossuth- és Liszt-díjas zenész november végén halt meg a fertőzés okozta betegségben.

Balázs Fecó 2021. március 2-án töltötte volna a hetvenet, amire természetesen hatalmas Aréna-koncerttel készült volna. Sok baráttal, a régi zenekarral, a nagyon sikeres Korállal. A tervek szerint a legfontosabb Korál-dalok kerültek volna elő a koncerten újrahangszerelt verzióban. A dalok elkészültek, de sajnos már nem tudják előadni őket Balázs Fecóval.

A Korál dobosa, az ismert zenei producer, Dorozsmai Péter Balázs Fecó születésnapja alkalmából közreadta az Ugye nem hiszed el új verzióját, amihez a következőket írta: „régi álmunk volt, hogy újjászülessenek a fontos és szeretett dalaink, amelyek évtizedeket fognak át. Most nekirugaszkodtunk, hogy egy igazi meglepetéssel álljunk a közönségünk elé.

Mielőtt befejezhettük volna együtt, Fecó elment. De a szerzeményei, a hangja, a játéka itt maradnak velünk.”