Kacsamáj - Olimpia Vendéglő, Budapest

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?Forrás: Origo

  • 1 mangó
  • 1 kacsamáj
  • 1 füstölt angolna filé
  • bors
  • őrölt chili
  • mogyoró szósz

Hogyan kell elkészíteni?

Kierezzük a szobahőmérsékleten hagyott kacsamájat, meghámozzuk a mangót, veszünk egy háztartási fóliát ahhoz, hogy a kacsamájat henger alakúra formázzuk.Kihúzzuk a fóliát és a kierezett májat ráhelyezzük,közben elkezdjük már egy picit henger alakúra formázni, megsózzuk,borsozzuk,majd betekerjük és ügyelünk rá, hogy minél jobban kiszorítsuk az összes levegőt.Amennyiben ez nem sikerül egy tűvel megszurkáljuk és feszesre csavarjuk.A két végét szorosan megkötjük,majd ezt megismételjük, hogy a máj zsírja később ne menjen veszendőbe.A sütőt 65 fokra állítjuk és 10 percre betesszük a májat. Fontos tudni, hogy az elkészült májat aznap nem tudjuk felhasználni,mert hűlnie kell!!A mangó szeleteket vékony csíkokra,majd azokat apró kockákra vágjuk és egy csíkban a tányérra helyezzük.Mellé 3 csíkban mogyoró szószt húzunk.Vágunk egy szeletet a májból és a mangó mellé helyezzük, majd ezt követően az angolnából is vágunk egy vékony szeletet és azt a májra tesszük.Az apróra vágott mangót,mangó habbal díszítjük és chilit szórunk rá.