Pácolt hideg libamáj kis piros lábasban - Bock Óbor Étterem, Villány

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 40 dkg hízott libamájForrás: Origo
  • teáskanál só
  • csipet barna cukor
  • 2 db babérlevél
  • 4 db szegfűszeg
  • fél dl Bock édes göntéri hárslevelű
  • 4 db TV paprika
  • 1 db házi erős paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros pritamin paprika
  • 4 szál újhagyma
  • 1 kg libazsír


Hogyan kell elkészíteni?


Készítsünk páclevet 1 liter víz, 2 db babérlevél, 4 db szegfűszeg, egy csipet barna cukor, és egy teáskanál só hozzáadásával. Forraljuk fel, majd hűtsük ki. Tegyük bele a libamájat, majd három napig hűtőben tároljuk. Miután kivettük a pácléből, törölgessük le. Melegítsük fel a libazsírt egy kis lábasban, és tegyük bele a pácolt libamájat az "első felbuggyanásig" és húzzuk le a tűzről tíz percre, majd ezt háromszor ismételjük el. 24 órára hűtőbe tesszük. Készítsünk kenegető zsírt: melegítsünk libazsírt, majd szeletelt vöröshagymát, TV paprikát, pritamin paprikát, szeletelt fokhagymát, újhagymát dinsztelünk és sózzuk, borsozzuk. Tegyük ezt a dinszteléket a kislábasba, majd helyezzük hűtőbe és erre szeleteljük a hideg libamájat. A megmaradt zöldségekkel díszítsük (paprika, paradicsom, újhagyma, esetleg lilahagyma)