Friss spenóttal, gombakrémmel rakott sajtban sült burgonya

Vágólapra másolva!
Friss spenóttal, gombakrémmel rakott sajtban sült burgonya
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

600 gr burgonya karika
400 gr petrezselyem gyökér
4 adag tejszínes gombakrém mártás (tejszínes gombamártás pürésítve)
150 gr friss spenót levél
80 gr reszelt sajt
150 gr tejföl tejföl
2 db tojás vagy
200 gr gomba
15 gr liszt
30 gr vaj
20 gr étolaj
150 gr zöldségalaplé
100 gr tejszín tejszín
10 gr petrezselyem zöld
15 gr só
3 gr őrölt bors

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

Megfőzöm a karika burgonyát és a karikára vágott petrezselyem gyökeret. Hozzákeverem az előzőleg pürésített tejszínes gombamártást. Beleszórom a friss spenót levelet, és a vékonyra felkarikázott póréhagymát. Beleütöm a tojást, Adok még hozzá reszelt trappista sajtot. Az egészet összekeverem.
A tejföllel bevonom, a reszelt sajt megmaradt részével, megszórom és tepsiben megsütöm. (180 C-fok 50-60 perc)