Botox kúrával gyógyították meg a súlyos migrénben szenvedő kisfiút

Vágólapra másolva!
Különös gyógymóddal, botox kúrával kezelték azt a 12 éves kisfiút, akinek már elviselhetetlenné tette az életét a kínzó migrén.
Vágólapra másolva!

Havi húsz alkalommal is rátört a migrén a mindössze 12 éves Harvey Jacobsra. Többnyire ágyban fekve, sötétített szobában próbálta meg elviselni a kínzó fejfájásokat, amelyek közül volt, ami 24 órán keresztül is eltartott.


Harvey, aki enyhe bénulástól és epilepsziától is szenved, hat éve először szabadulhatott meg a migréntől, egy újfajta kezelés segítségével. Három hónapja Harvey-t édesanyja elvitte egy magánklinikára, miután hallotta, hogy a botoxot jóváhagyták a migrén kezelésére. "A különbség elképesztő. Előfordult, hogy heti háromszor is kimaradt az iskolából az elviselhetetlen fájdalmai miatt. Most akár már családi napokat is szervezhetünk, Harvey annyira jól van" - tette hozzá a háromgyermekes édesanya, Sue.


A kezelés hasonlóan működik, mint a ráncok esetében. A kisfiú egy injekciót kapott a jobb szeme fölé, ami ellazítja a szemöldök körüli corrugator izmot. Ez a körkörös kis izom gyakran migrénes fejfájást okozhat, de megbénításával a fejfájás jól kezelhető. Egy kezelés körülbelül 3 hónapig hat, és több mint 100 ezer forint.