Illegális bevándorlókat szállító hajó bolyong nemzetközi vizeken

Vágólapra másolva!
Török zászló alatt halad az az illegális bevándorlókat szállító teherhajó, amelyet még szerdán fedezett fel a görög parti őrség. A hajót, melynek útiránya ismeretlen, folyamatosan nyomon követi egy ágyúnaszád. A görög tengerészeti minisztérium adatai szerint idén már 3296 illegális bevándorlónak sikerült hajón görög felségterületre jutnia.
Vágólapra másolva!

Mintegy 450 illegális bevándorlót szállító török teherhajó halad Görögország partjainak közelében. A török zászló alatt közlekedő hajó, amelyet szerdán fedezett fel a görög parti őrség az Égei-tenger délkeleti részén, csütörtök délelőtt már Kárpathosz és Kréta között haladt, még mindig nemzetközi vizeken. A hajó útiránya ismeretlen, mozgását azonban a görög parti őrség mellett egy ágyúnaszád is nyomon követi. A védelmi minisztérium elzárkózott attól, hogy részleteket áruljon el az őrjáratoknak adott utasításokból.

A török parti őrség szerdán feltartóztatott egy halászhajót, amely mintegy 300 török, pakisztán és afgán menekültet próbált meg eljuttatni egy görög szigetre. Ezzel egy időben a görög hatóságok 275 illegális bevándorlót fogtak el Pórosz szigetén és a szárazföldön, Methana térségében.

Az AFP jelentése szerint Olaszország még 2000 elején tiltakozott Görögországnál, mivel több embercsempészhajó érkezett az olasz partokhoz azután, hogy napokon át haladtak görög partok mellett nemzetközi vizeken.

A görög tengerészeti minisztérium adatai szerint idén már 3296 illegális bevándorlónak sikerült hajón görög felségterületre jutnia. A legtöbben, mintegy 1000 fő, afgánok voltak.