A Mikulás is fél a lépfenétől

Vágólapra másolva!
Máris naponta százával érkeznek a gyerekek kívánságokkal teli levelei abba az alaszkai postahivatalba, amelynek alkalmazottjai, minden évben egyesével válaszolnak a kicsiknek. Az idén azonban a Mikulás-állomás vezetője elképzelhetőnek tartja, hogy a lépfenés küldemények miatt zárva marad a hivatal.
Vágólapra másolva!

A szokásos módon és sűrűségben érkeznek a világ minden pontjáról a gyerekek Mikulásnak szóló levelei az Északi-sarkra. Az alaszkai Mikulás-állomásra naponta néhány száz küldemény érkezik, tele a gyerekek kívánságaival. Ennek a különleges postaállomásnak a dolgozói is tartanak azonban attól, hogy lépfenével fertőzött küldemény kerülhet a kezükbe. A kicsik levelei emiatt több napja felbontatlanul gyűlnek a hivatalban.

Más időkben a postai alkalmazottak kibontják a leveleket, majd az északi-sarki városka önkéntesei minden gyereknek egyenként válaszolnak. Végül a válaszborítékra ráütik a különleges pecsétet: 'Északi-sark'. Raymond Clark, a posta vezetője azonban az idei ünnepek közeledtével azt mondta, hogy mivel Washingtonból nem érkezik utasítás, hogyan kerüljék el az esetleges fertőződést, elképzelhetőnek tartja, hogy az idén bezárják a Mikulás postázóját.

[origo]