Lehet, hogy öngyilkos lett a német ámokfutó

Vágólapra másolva!
Nyoma veszett annak a férfinek, aki három ember ölt meg kedd délelőtt München közelében. A fegyveres bevetette magát egy iskolába, amit utána rendőrségi kommandók zártak körül. Jelenleg azonban nem tudni mi lett a férfivel, aki vagy kitört a kommandósok gyűrűjéből, vagy öngyilkos lett. Az ámokfutót nagyszámú rendőr és helikopterek üldözik.
Vágólapra másolva!

Két volt munkatársát és egy tanárt gyilkolt meg az a férfi, aki kedd reggel kezdett ámokfutásba egy München melletti kisvárosban. A húszas éveiben járó, katonai ruhába öltözött, kézigránátokkal és nagy kaliberű fegyverrel felszerelkezett ámokfutó Echingben, egy lakberendezési stúdióban nyitott először tüzet, reggel 8 óra tájban.

A fegyveres ezután a közeli Freisingbe menekült, itt egy másik embert is lelőtt, és egy iskolába vetette be magát, ahol megsebesítette az iskola igazgatóját - aki később belehalt sérüléseibe - és egy tanárnőt arcon lőtt, majd két kézigránátot is felrobbantott az épületben. A közép- és főiskolából álló intézményt a rendőrök kiürítették és speciális egységekkel körbezárták, de a férfinek nyoma veszett, a rendőrök szerint vagy kitört a gyűrűből, vagy még az épületben rejtőzik, sőt a CNN legutóbbi jelentése szerint az is lehet, hogy öngyilkos lett.

A rendőrség lezárta az iskola környékét, a férfit helikopterek és nagyszámú rendőr üldözi, a diákokat páncélozott járművekkel menekítik az iskola közeléből. A helyszíni jelentések szerint a környéken időnként lövések zaja hallatszik. Azt még mindig nem tudták megállapítani, hogy ejtett-e túszokat az ámokfutó, az iskola tanárai még nem végeztek a diákok számbavételével - írja a BBC.

A férfi egy belsőépítészeti stúdióban kezdett lövöldözni, kedd reggel 8 óra körül, a München melletti Echingben. A férfi a stúdió alkalmazottja volt egészen addig, míg a közelmúltban ki nem rúgták - írja a BBC helyi rádiójelentések alapján. A férfi két - egy 38 és egy 40 éves - embert megölt. Az egyik a cég vezetője, a másik egy csoportvezető volt .