Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Meghalt az elrabolt újságíró

Vágólapra másolva!
Meghalt az az újságíró, akit Pakisztánban raboltak el közel egy hónappal ezelőtt - jelentette be a riporter munkaadója, a The Wall Street Journal című napilap csütörtökön Washingtonban.
Vágólapra másolva!

A 38 éves Daniel Pearlt a lap szerint elrablói gyilkolták meg. Az újság az amerikai külügyminisztériumra és a pakisztáni rendőrségre hivatkozott közlésekor, a külügy pedig egy videofelvételre, amelyet állítólag az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda illetékesei is láttak. Az amerikai külügyminisztérium később közleményben erősítette meg, hogy az Egyesült Államok pakisztáni nagykövetségétől bizonyítékokat kapott Pearl halálára.

A tárca kötelességének megfelelően már értesítette Pearl családját, és részvétet nyilvánított a hozzátartozóknak - derül ki Richard Boucher szóvivő közleményéből. A nemzetközi tekintélyű lap szerkesztősége szintén közleményt adott ki, amelyben barbár tettnek, az igaz pakisztániak szégyenének nevezte a történteket. Az újság egyben mély gyászának adott hangot megbecsült dolgozójának tragikus sorsával kapcsolatban.

Pearl Karacsi városában tűnt el január 23-án, miközben oknyomozó riporton dolgozott iszlám körökben. Elrablásával is iszlám szélsőségeseket gyanúsítanak. Pearl hetedik hónapban lévő terhes feleségét hagyta maga után.

Korábban:

Zsidó származása miatt rabolták el Pearlt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről