Újabb feltételezett al-Kaida-vezért fogtak el Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Az al-Kaida terrorszervezet egyik feltételezett vezetőjét fogták el a hatóságok Pakisztánban. A marokkói származású Jasszer al-Dzsazeri mellett a hatóságok letartóztattak egy pakisztán férfit is, róla azonban semmilyen információt nem ad a pakisztáni belügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

A pakisztán hatóságok elfogták az al-Kaida terrorszervezet egyik újabb állítólagos vezetőjét - közölte a pakisztáni belügyminisztérium. A marokkói származású Jasszer al-Dzsazerit helyi idő szerint szombat este 8 órakor fogták el, a férfi semmilyen ellenállást nem tanúsított - jelentette a CNN. Az akcióban letartóztattak egy pakisztán férfit is, róla azonban nem adott információt a belügyminisztérium.

A belügyi vezetés közlése szerint al-Dzsazeri - akit a pakisztán hatóságok már régóta kerestek - vezető szerepet töltött be a 2001 szeptemberi New York-i és washingtoni merényletek váégrehajtásával is vádolt al-Kaida terrorhálózatban. Elfogásához hírszerzési információk mellett segítséget nyújtottak azok az adatok is, amelyekre az al-Kaida harmadik emberének tartott Hálid Sejk Mohamed elfogásakor tettek szert a hatóságok.