Újszülötteket is megfertőzhetett a SARS Torontóban

Vágólapra másolva!
Újra retteg a SARS-járványtól Toronto. Egy orvostanhallgatón ugyanis felfedezték a betegség jeleit. A fiú több szülésnél is segédkezett, mielőtt feltűnt volna, hogy atipusos tüdőgyulladásban szenved. Ezért most több kismamát és újszülöttet is állandó megfigyelés alatt tartanak.
Vágólapra másolva!

Torontóban úgy tűnik mégsem sikerült megfékezni a SARS-járványt. Egy orvostanhallgatón szombaton ugyanis felfedezték a betegség jeleit. A fiú önkéntes karanténban volt, mert abban a kórházban dolgozott, ahonnan korábban több gyanús esetet is jelentettek. Mivel jól érezte magát, a tíznapos karantén letelte után visszatért munkahelyére és több szülésnél is segédkezett - jelentette a BBC.

Ezután a kanadai hatóságok attól félnek, hogy újból terjedni kezd a betegség, ezért öt kismamát - akiknek a szülésénél segédkezett a diák - és négy újszölöttet állandó orvosi megfigyelés alatt tartanak.

Eddig összesen 31 ember halt meg atipusos tüdőgyulladásban Toronto térségében. Néhány hete az egészségügyi hatóságok már azt hitték, hogy ellenőrzésük alatt tartják a vírust. Az orvostanhallgató miatt azonban újra terjedhet a SARS-járvány.