Nemzetközi kábítószer-hálózatot füleltek le

Vágólapra másolva!
A brit piacon működő legnagyobb nemzetközi kábítószer-terjesztő hálózat felszámolását jelentette be szerdán a Scotland Yard. Kedden 23 londoni és 25 kolumbiai helyszínen hajtottak végre rajtaütéseket a két ország rendőrségének különleges egységei. Az akció során 20 embert őrizetbe vettek.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi kábítószer-terjesztő hálózat felszámolását célzó akcióban 20 embert vettek őrizetbe, és lefoglaltak 20 millió font értékű, éppen kiszállításra váró kokaint, valamint kétmillió font készpénzt. Sharon Kerr, a Scotland Yard "különleges ügyek" csoportjának főfelügyelője azt mondta: a most felszámolt kartell bevétele több mint 100 millió font volt az elmúlt másfél évben. Kerr szerint most fordult elő először a brit rendőrség történetében, hogy sikerült összehangolt módon felgöngyölíteni egy több földrészre kiterjedő teljes kábítószer-terjesztő hálózatot. A londoni rajtaütések során őrizetbe vettek többsége dél-amerikai.

Szeptember elején a Scotland Yard már bejelentette egy nagy kolumbiai bűnszövetkezet felszámolását. Az Észak-Londonban végrehajtott akkori akcióban 6,5 milliárd dollár névértékű amerikai kötvényt, 55 ezer ecstasy-tablettát, 15 kilogramm amfetaminszármazékot, valamint összesen 7 millió font - több mint 10 millió dollár - értékben személyautókat, ékszert, ingatlanokat és készpénzt foglaltak le. Azt nem tudni, hogy az akkori és a mostani akció között van-e összefüggés.