Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Két órán át egyeztettek Dominique Strauss-Kahn ügyvédei az ügyészekkel

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Valutaalap szexuális bűncselekményekkel vádolt volt vezérigazgatójának ügyvédei szerdán találkoztak az ügyész irodájának képviselőivel New Yorkban, majd egyikük, annyit közölt, hogy a találkozó "konstruktív" volt.
Vágólapra másolva!

A szexuális bűncselekménnyel megvádolt Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatójának ügyvédei szerdán találkoztak Cyrus Vance ügyész New York-i irodájának képviselőivel, majd egyikük, annyit közölt, hogy a találkozó "konstruktív" volt. A Reuters hírügynökség jelentése szerint az egyeztetés közel két órán át tartott, de megállapodás nem született.

A The New York Times című amerikai napilap, amely bejelentette a találkozót, úgy véli, hogy a vád és a védelem a szerdai egyeztetésen nem döntöttek a Strauss-Kahn ellen indított eljárás leállításáról. Joan Vallero, Vance szóvivője kizártnak tartotta, hogy az ügyész szerdán kijelentést tesz az ügyről.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) lemondott vezetőjét pénteken helyezték szabadlábra házi őrizetéből, miután az ügyész a Strauss-Kahnt vádoló szállodai szobalány vallomásában ellentmondásokat talált.

Hivatalosan azonban még mindig folyik az eljárás az IMF volt vezérigazgatója ellen, miután a szobalány azt állította, hogy Strauss-Kahn szexuális bűncselekményt követett el ellene.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről